Clear Round i Båstad!

Gerda var duktig tycker jag. Det är bara jag som måste sluta vara så himla nervös för då blir det mycket svårare att rida ordentligt men det är lättare sagt än gjort. Gerda var i alla fall jätte lugnt och fin överallt och jag är nöjd med dagens ritter. Först hoppade jag 80 cm och jag hade gett mig tusan på att jag skulle runt banan. Hon höll på och springa på sidan några gånger kände jag men jag var snabbt på med lite extra skänkel och la spöet på bogen och hon hoppa 1,2,3,4,5 och 6. 7an sprang hon på sidan två gånger men sen fick jag över henne, hon sicksackade fram till 8an men jag fick över henne men vi rev de och 9:an hoppade hon jätte fint.
90 cm gick betydligt bättre. Vi rev 4an och 7:an men det var inga tecken på att konstra och springa på sidan och det ar kanon bra tempo. Hon rev för att vi kom nära och hon hann inte riktigt hoppa upp sig. Men när hon blir starkare så kommer detta bli super bra och lite mer rutin så jag inte är så nervös och så att hon vet vad det är som är på gång. Här kommer en film på 90cm rundan.

Vill också säga att Båstad Ridklubb är en riktigt fin klubb med bra funktionärer och en bra anläggning, super bra.

Stranden!

Igår var ju jag och mamma på stranden och här kommer några fina bilder på oss och våra fina hästar :) <3

Stella blåste upp sig och blev stor när hon blev rädd för en motorbåt typ 1 km bort haha.

Älskar dig! Du och jag <3

Världens finaste! Vi fyra är bara så kanon bra!

Hos Erica!

Sitter hemma hos Erica. Vi har fixat allt inför att dem andra tjejerna kommer och har fixat i ordning oss själva ;). Vi hoppas på att det kommer bli en awesome kväll med mycket skratt och en nice utgång i Falkenberg :). Jag har aldrig festat i Falkenberg förutom gymnasiefest så det ska bli spännande att se vad den lilla staden har att erbjuda.

Fest efter en dag på stranden!

Har varit på stranden med Gerda, mamma och Stella :) lite fåniga i början när dem skulle gå på sanden där den var lite mörkare. Stella sparkade bakut, stegrade och mamma ramlade av men landade mjukt :).
Gerda var lite mesig i början men sen var hon jätte duktig och travade o galopperade i havet :) super mysigt!
Sitter på bussen med party musik i hörlurarna nu på väg till Erica :) så bilder från stranden kommer imorgon ;).

Party and party!

Löshoppningen igår!

Här kommer en bild från igår i alla fall. Men jag har inte fått filmen ännu.

Red henne lite på kvällen igår också och hon var Såååå fin! Helt otrolig häst jag har. Är så glad att jag hittade henne och inte bangade att köpa henne trots att affären gick så fort <3

Löshoppning!

Var i stallet vid 07:45 och borstade Gerda och började sen att bygga hinder till löshoppningen. Petra kom strax efter och hjälpte till. Vi började med Petras häst Saga, som var jätte duktig. Det blev bra fart på henne efter en stund och blev jätte fina språng på 1,30.
Efter henne tog vi Gerda och hon var också jätte duktig, hon hade dock lite bråttom i en kurv och gled omkull men hon var snabbt uppe igen och sprang som vanligt. Jag blev lite nervös men det gick bra. Gerda springer lite fort in men när hon hoppat några gånger varvar hon ner och hoppade jätte fint på 1,30 hon med :). Dock var hon inte lika duktig denna gången med att fortsätta springa till hindrena för jag var tvungen att hämta henne på andra sidan ridhuset och få ner henne till andra sidan där hon springer in i fållan. Förra gången vi löshoppade kom hon bara om och om igen av sig själv. Stella var ju inte med i ridhuset idag och då är Gerdis alltid lite mer försiktig. Sötnosen.

Petra filmade lite så det kommer upp när jag fått dem av henne. Själv glömde jag kameran :/.

Bild från när jag och mamma löshoppade!

Äntligen köpt det jag vill ha!

Har äntligen köpt de efterlängtade ridbyxorna och det blev tillslut ett par svarta helskodda Back2Back som jag köpte på Hästshopen i Halmstad. Riktigt stretchiga och sköna och inte så höga i midan som de flesta ridbyxorna är. Nu saknas bara ett skärp och tröjan fårn Hööks som jag har kollat ut. Men dem skulle lägga undan en sån tröja till mig när dem fått hem den :).
Köpte även John Whitaker schabraket som jag så länge velat ha till Gerda. Hon som nästan är svart kommer vara SÅ fin i det :). Ska lösahoppa imorgon så då blir det inte att jag inviger schabraket men på lördag och sen ska jag ha det på clear rounden i Båstad på söndag. Jag kommer vara nervös men ska försöka stänga av det och rida riktigt bra.
Kommer bli så snyggt med denna outfiten och min röda Jacson jacka och Gerdas fina röd,vit, blåa pannband och svarta Glen Gordon skydd. Kanske klipper ihop en outfit imorgon och lägger upp på hur det kommer se ut på söndag.

Ridbyxorna kostade 459 ord pris: 759kr.

Schabraket kostade 399kr.

Väntar!

Sitter hemma hos Hussain och väntar på att han ska komma hem. Vi ska ner till stan och shoppa lite. Han ska köpa ny jacka och jag ska köpa ridbyxor och antagligen ett schabrak :). Har väntat as länge på det känns det som och äntligen får jag göra det idag.
Sitter här vid datorn och väntar och lyssnar på Bob Dylan. Ett geni i musikens värld!

Glad Gerda!

Körde mamma och Lasse till jobbet i morse och sen vidare till stallet och morgon fodrade. Fixade alla sysslorna och lät Gerda vara inne. Gjorde i ordning henne och gav mig ut på en jätte härlig tur i skogen. Till en början var hon precis som vanligt. Hon gör precis som man säger och blir inte rädd eller någonting men när vi kom in på Hasslevägen visste hon direkt att det var dags för den långa galoppen. "SKOJ SKOJ SKOJ!!!" tänkte hon. Först galopperade hon fint men sen tyckte hon det var så himla skoj så hon glömde bort att jag satt på ryggen och hon bara öste på. Hon har aldrig sprungit så fort innan även om jag har manat på henne. HerreGUD vad det gick fort. Hon tänkte ju inte på att jag satt där och lyssnade inte alls på bromsen men efter ett tag så hajade hon till att "just de, min matte sitter ju på ryggen och det verkar som att hon vill att jag saktar ner. Okej då!"
Haha gullehäst, det är så himla skönt att hon aldrig bockar eller hoppar så mycket för grejer som hon blir rädd för, för då hade det varit läskigare när det går så fort.


Catrin hade ringt till mamma idag och sagt att hennes kompis pratat med butikschefen på Hööks och hon hade sagt att dem behöver personal på Hööks så jag åkte raka vägen till butiken och pratade med butikschefen och det känns som att det kan bli något. Hon skulle höra av sig när jag skickat in CV för jag hade inget utskrivet och det har jag gjort så nu väntar jag bara på svar. Hon frågade typ om jag kunde jobba redan imorgon men då jobbar jag på Grizzly 10-19:15. Hon visade kassan och lite så, så det känns som att jag kommer få timanställning där. Så då har jag 2 jobb :). Hööks passar ju verkligen mig som älskar hästar och jag gillar butiksarbetet också. Både jobb i smådjursbutik OCH hästbutik, kan det bli bättre? Hoppas detta blir bra nu. Och tack Catrin för tipset!

Gårdagens ridpass!

Igår var jag och mamma i stallet tidigt och fodrade och släppte ut alla hästar. Våra två fick stå inne för vi skulle rida. Vi byggde upp ett räcke och en oxer ute i paddocken och hoppade lite. Jag har inte hoppat Gerda ute sen jag fick hem henne och då sprang hon som en galning. Men idag var och perfket i temperementet och hoppade fint. Hoppade inte så högt men 1 meter i alla fall och det gick kalas :). Hon behöver fortfarande lite bättre kondis men hon orkar mycket mer nu och hoppar jätte fint. Nästa helg blir det CR i Båstad så får se hur det går då. Hoppas det går bättre än i Halmstad i alla fall :)

Skumma tandläkare!

Nehe, då blev det inget tandläkarbesök idag i alla fall. Fick ett chockande sms igår om att jag skulle till tandläkaren men jag har inte fått något brev hem eller någonting innan.Jag måste egentligen ha tid att förbereda mig på sånt.
Jag gick upp 06:45 för att ta bussen till Getinge men när jag nästan var framme vid busshållsplatsen ringde dem från tandläkaren och sa att min tandläkare var sjuk så dem skulle boka en ny tid. det var bara att knata tillbaka till Kadettbyn. Det var en himla tur att dem ringde innan jag kom på bussen i all fall annars hade jag blivit ganska sur!

Jag är med i en tävling!

 

Jag är med och tävlar om att bli månadens ekipage. Länk till tävlingen.

Ska snart hem!

Var i stallet tidigt idag med mamma och fodrade och jag red lite mararbete i paddocken. Gerda var super fin fast än jag trodde hon skulle vara på tårna för att hon fick stå inne för jag skulle rida. Hon var i alla fall glad när hon fick komma ut med dem andra i hagen :).

Började jobba 09:30 och jobbade till 16:15 sen åkte jag hem till min älskling för bussarna gick dåligt hem till Getinge så skulle ha fått vänta nästan 2 timmar i stan. Men snart ska jag åka hem. Bussen går 21:22 så ska gå om typ 20 minuter.

Imorgon ska jag och mamma hoppa lite ute i paddocken om det är fint väder annars får det bli i ridhuset. Jag har inte hoppat Gerda ute typ någonting så det ska bli kul att se hur taggad hon blir :).

Nere på stan!

Är nu hemma ifrån stan. Var först på Musikalen med Hussain och kollade på gitarrer och sen gick vi till Hästshopen :). Jag hittade ett par svarta Back2Back ridbyxor som var jätte snygga så tror jag har bestämt mig för att köpa dem på torsdag. Egentligen var där ett annat par som var snyggare men dem var inte helskodda och jag vill hellst ha det. Dem var dessutom lite härmis JW ridbyxorna. Men på onsdag ska jag till Hööks på lunchrasten och köpa tröjan och kanske skärpet så då ska jag prova dem nya jeans ridbyxorna men jag har en känsla av att Hööks ridbyxor inte är så bra kvalitet och ändå inte billiga. Har rabbat på Hästshopen också så antagligen blir det där jag köper dem :).

När vi skulle gå ut från Hästshopen var där en fyllegubbe som hade ramlat med cykeln utanför dörren typ och han kunde inte gå. Hussain fick ringa ambulans så dem kom och hämtade honom. Efter det gick vi och käkade en god lunch på Hello :).

Min fina pojkvän <3

Ner till stan!

Ska gå ner till stan med Husse alldeles strax. Han får hänge med mig till Hästshopen när jag ska prova ridbyxor och sen ska vi typ ta en lunch på Hello eller ngt mysigt ställe.

Mamma kommer och hämtar mig vid 16:15 så åker vi till stallet och rider våra plutt hästar. Vi har helgen i stallet också så vi har fodringen i stallet hela helgen och ikväll. Blir mycket stall denna helgen + att jag jobbar lördag och söndag så det blir inte många timmar hemma.

Pluttfisar! Gerda har fint steg :)

Nyheter på Hööks!

Svettäcke 199kr

Blir nog till att köpa detta nästa månad. Har bara mitt tjocka Kingsland täcke att ha i transporten och det blir snart för varmt för det. Detta var väldigt snyggt och ett bra pris.

 

Ridbyxor 599kr

Har inte bestämt vilka ridbyxor jag ska köpa nästa vecka men dessa var också snygga.

 

Tröja 349kr

Denna tröjan blir det nog för jag har bara två långärmade som jag använder.

 

Skärp 49kr

Har länge velat ha ett snyggt skärp. Det gör outfiten mer komplett och detta var snyggt. Hoppas det är lika snyggt i verkligheten.

 

 

 

Duke och Gerda!

Det är helt galet egentligen. Min första häst Duke var mitt allt, han var perfekt i mina ögon och när han blev dålig och vi var tvugna att låta honom gå över till de evigt gröna ängarna visste jag inte vad jag skulle ta mig till. Jag saknade honom så sjukt mycket och jag minns så väl när jag satt hos honom när han låg på gräsmattan på bakgården till djursjukhuset och hade fått sprutan. Det var det värsta jag varit med om jag grät i flera dagar och allt fick mig att tänka på honom.

Sen skaffade vi Stella och jag tyckte om henne men inte alls på samma sätt. Hon var mer som "bara" en häst. Jag har haft roligt med henne med men det har vairt så många motgångar och vi har aldrig direkt klickat.

Vi köpte Gerda och hon fick mig att minnas hur roligt det var att rida. Hur kul det är att galoppera fritt i skogen. Hon påminner mer och mer om Duke för varje dag och hon är nästan intill lika perfekt som Duke var i mina ögon.

*Duke var helt säker i skogen och man kunde galoppera hur fort som helst utan att ngt hände - Samma med Gerda.
*Duke sprang på sidan på hindrena när jag fick honom - Det gjorde Gerda också.
*Dem kliar sig precis likadant mot boxdörren efter att man ridit.
*Lika stora
*Lika högresta

Och det bästa är att Duke var min bästa vän och nu när inte han finns mer har jag Gerda och det gör det lättare att tänka på honom.



Hitta rätt!

Jag var på hästshopen i Halmstad idag på förmiddagen och kollade lite vad dem hade för ridbyxor inne. Har bara kollat på Hööks för jag trodde dem skulle vara jätte dyra på Hästshopen. Jag har liksom inte lust att köpa Kingsland eller Pikur byxor för typ 2500 kr. Men jag hittade några snygga modeller från Horse Life som jag verkligen tyckte var snygga så nästa vecka när jag fått min lön ska jag gå dit och prova dem :). På torsdag nästa vecka får det bli att köpa ridbyxor och JW schabraket så är jag fin till CR i Båstad den 29 April :).

Nu ska jag ta och göra lite mat :). Mamma kommer och hämtar mig vid 16:00 så vi kan åka till stallet. Det blir nog en tur i skogen om vädret tillåter.

16 April!

Är ledig idag och tar det bara lugnt. Hittade ett online hästspel som dem länkade på Facebook. Star Stable heter det och det är typ som de där hästspelen som man har fått i Pollux för många år sedan. Inte Full fart i stallet men ett annat. Det är lite mer uppdrag och sådär och faktiskt rätt kul :).

Mamma kommer och hämtar mig hos Hussain efter jobbet så vi åker till stallet. Jag ska pyssla lite med min älskling som var så duktig igår <3.
Funderar på att åka på Clear Rounden i Båstad nästa helg men jag får se.

Ska fixa lite käk nu och kolla lite tv ;)

Tävling, träning!

Var iväg med mamma på dressyr tävling. Mamma red LC:1 och det gick riktigt bra. Det var allvenskan div III omg 1 och det givck väldigt bra för allihop men det var ganska hård konkurens.
Det var ju enbart ryttartest men det är kul ändå, mamma red på 62,00% och det tycker jag är jätte bra för att vara första gången ute på tävling någonsin. Och med Stella dessutom, hon är verkligen ingen lätt häst att rida.
Det blev tyvärr ingen placering för laget men alla var nöjda och glada och det är viktigast.

När vi kom tillbaka till stallet igen stod stackars Gerda fortfarande och väntade på sin kompis Stella. Jag tog in Gerda och fixade i ordning och hoppade henne lite. Det går verkligen framåt, hoppade räcke på 1,10 m idag och det gick bra. Det gick dock lite fort idag. Förut gick det ju alltid fort men nu har hon lugnat ner sig men denna veckan har det blivit att hon vilat 3 dagar så hon var väldigt pigg och tyckte att det var super kul :D

Oh Yeah!

Pengarna rullar in och det går bara bra med hästen, familjen är bäst och pojkvännen är underbar!

Nu ska jag leta efter en bra film att kolla på.
Dessutom ledig tills på lördag :)

Jobb!

Kom precis hem ifrån jobbet. Det har precis installerats ett nytt kassa system (det var därför vi hade inventering) så har jobbat med det idag. Det gick faktiskt bra men stötte ju på en del klurigheter men dem löstes. Imorgon är det bara jag och en till och ingen är kvar av SMART gubbarna eller någon från Grizzly på Väla så vi får klara oss själva. Får se om det blir några samtal för att be om hjälp eller om vi klarar det.

Nu ska jag ta en dusch och sen ta något att äta. :)

We Take Care Of Our Own!

 

ÅH SÅ BRA!

Ledig!

Idag är jag ledig vilket jag tror behövdes. Var uppe 06:15 igår och åkte till stallet typ 07:00 och red Gerda. Sen började jag jobba 13:00 och var hemma från jobbet 01:30. Nattinventering stod på schemat inatt så jobbade intensivt hela tiden. Hade 30 min rast på hela dagen. Men det är goa pengar.

Jag måste köpa nytt schampo till min skitgris för det har tagit slut. Funderar på att köpa ett som är speciellt för svarta hästar men samtidigt vill jag ha ett som är väldigt skonsamt.

Är det någon som har provat dessa eller har något annat förslag?


Schampo Gallop Colour

"Läckert schampo med färgextrakt ? när hästen skall vara riktigt fin. Förstärker hästens färg och ger hårremmen
vacker glans."

Schampo Hexocil

"Hexocil är ett vårdande schampo för hästar, hundar och katter i alla åldrar. Hexocil tar bort smuts och lämnar en ren, frisk och glänsande päls. Hög tvätteffekt gör schampot drygt. Ändå är det milt mot hud och päls och kan användas regelbundet.

Hexocil innehåller en desinficerande komponent med effekt mot ett stort antal bakterier och svampar. Genom att hålla pälsen ren och fri från dessa mikroorganismer minskar risken för att hudsjukdomar ska uppstå."

Information hämtad från www.sharpman.se

Klippt eller ryckt?

Vad tycker egentligen ni är snyggast. Klippt eller ryckt man? Jag tycker helt klart att ryckt man är snyggast. Många hästar tycker förstås det är lite äckligt och kanske dem tycker det gör ont? Inte vet jag men det finns ju bra ryckkammar som funkar jätte bra att använda.
Jag tycker inte det är så snyggt när manen är alldeles spikrak och därför klipper jag inte. Tycker heller inte man ska klippa pannluggen rak. Ser lite fånigt ut. Men alla gör det dem tycker är snyggt på sin häst.

Jag använder en sån här. Finns på Hööks för 289 kr.


Gerdas man ser ut så här. Lite dålig bild dock från mobilen. Ganska rak men man ser ändå att den inte är klippt.

Påskahoppet!

Nu är tävlingarna p Ridklubben Styringe Stall färdiga och jag och mamma har kvälls fodrat och nu sitter jag hemma hos Hussain. Jag satt som vanligt och tog elektriska tiden och det är rätt kul faktiskt :). Bara det inte blir för ofta för det är ganska många timmar man sitter där.

Tävlingen var slut vid typ 14:00, var inte jätte många starter men en del i alla fall. En del bra och en del mindre bra om man säger så. Man ska fan inte klaga på ponnytävlingar för ibland går det tusan inte snyggare till på storhäst tävlingar och idag var en sådan dag. Många som red som om dem fortfarande hade ponny. Har man storhäst tycker i alla fall att det ska se lite mer kontrollerat ut. Visst kan man rida fort i omhoppning men det ska fortfarande vara kontrollerat!

Efter tävlingen var slut provade jag magplattan och det gick att spänna runt den men det känns inte som att den är bekväm för henne. Känns som att själva plattan är för bred för henne. Hon är ju ganska nätt i kroppen så själva plattan blir för bred och kommer typ klämma lite mot insidan av benet allra högst upp, så den struntar jag i att använda. Nu har hon ju äntligen blivit av med skavet från sadelgjorden som hon fick när hon var nyklippt, slipper ha fårskinns tunneln.

Mamma försökte även att lära mig linda för jag kan verkligen inte det. Det blev inte jätte fint när jag gjorde det men den sista blev okej. Övning ger färdighet som det heter så det är bara att öva.

Imorgon ska jag först till stallet tidigt, hem och äta, börja jobba 13:00 till typ 01:00 så det blir nog ingen uppdatering alls om jag inte hinner med det innan jag åker till jobbet. Så länge får ni beundra denna fina varelse <3.

Magplatta!

Såg på Hööks att dem har sadelgjordsförlängare. Så jag ska nog köpa det ganska snart så jag kan använda min magplatta igen. Den är lite för liten för jag köpte den till en annan sadel som har längre stroppar. Men ska först kolla en gång till om den passar till Gerda men jag har för mig att den inte gjorde det.


Denna förlängaren kostar 79kr på Hööks.


Min magplatta ser på ett ungefär ut såhär. Köpte den för ca 600kr på Falsterbo Horse Show.

Tidigt i stallet!

Jag och mamma var i stallet tidigt och red i paddocken. Gerda var lugn, fin och duktig. Inte lika skitig idag som igår :D. Men imorgon är hon nog lagom smutsig för vi släppte ut dem utan täcke efter att vi ridit och Gerda är en riktig smutsgris!

Vi red lite i tävlingspaddocken också. Sist jag red där var Gerda väldigt spänd men idag gick det bra, det var bara några saker som hon tyckte var lite läskiga. Det är ju så stort där, men hon behöver vänja sig vid att vara där för till sommaren ska vi vara med på clear rounder där.

Imorgon är det påskahoppet (lokal tävling) i stallet så vi ska upp tidigt och hjälpa till. Jag har min vanliga plats i dommartornet och tar den elektriska tiden. Det är faktiskt roligt för man hinner se alla ekipagen, kan inte vara så roligt för dem som står vid framhoppningen och såna ställen där man inte ser något.

Nu ska jag se klart på Sex And The City 2 som går på tv ;). Hörs senare!



Trötter!

Gick upp 08:00 för att åka och jobba på terrängbanan på Plönninge inför fälttävlan den 14 april. Vi risade en massa hinder och varmt var det ju definitivt inte. Men efter 4 timmars arbete var vi klara med dagen och vi åkte vidare till stallet. Jag och mamma tog en timmes skogstur med Gerda och Stella.

Världens bästa pojkvän var så duktig och var med och hjälpte till på Plönnige. Men det är väl sånt man får stå ut med när man valt att vara tillsammans med en hästtjej ;).

Var så trött när jag kom hem vid halv 4 så duschade, åt och sen intog jag soffan.

Fin häst!

Jag och mamma var i stallet på eftermiddagen och red dressyr i ridhuset. Gerda var jätte fin som vanligt och gick kanon. Först kändes det som att hon skulle vara jätte pigg men hon var lagom.
Mamma hjälpte mig också att rycka manen för jag är sämst på det. Så nu är Gerda ny friserad.

Någrå bilder som Hussain tog från idag :).

Jeans eller mörkgrå?

Här kommer bilderna på ridbyxorna jag provade i förrgår.



Ridbyxor

Igår innan jobbet var jag på Hööks och kollade in ridbyxorna som ja har kollat in på hemsidan. Jag provade jeans byxorna och dem gråa royal byxorna.
Båda satt bra men jag tycker ändå jeans byxorna var dem snyggaste. Dem andra var lite för mörka tycker jag. Och jeans är ju alltid snyggt. Dem var också väldigt sköna.
Är ganska säker på att det blir dem.

Det går tydligen inte ladda upp bilder direkt från mobilen om dem inte redan finns upplagda på sin blogg så bilder kommer senare ;).

Sista jobb dagen för denna veckan!

Sitter på bussen på väg till jobbet. Jobbar 10:00 till 19:15 så idag hinner jag inte åka till stallet men Gerda ska ändå vila och mamma är där och ska rida Stella så då fixar hon allt till Gerda också. Måste säga ännu en gång att det är skönt att ha häst intresserad mamma för jag hade inte velat be en massa olika att ta hand om henne dem gångerna jag inte kan.
Jag har nämligen märkt att Gerda har väldigt svårt att lita på folk. Hon är alltid snäll och så men hon är inte lika lugn med andra än mig, och mamma går bra också. Så det är ännu bättre då att hon slipper ha en massa olika hos sig mer än nödvändigt.

Sista dagen att jobba denna veckan. Ska bli riktigt skönt att vara ledig för jag är rätt trött. Imorgon får det bli en låååång dag i stallet med min plutt <3.
På lördag ska vi jobba med terrängbanan på Plönninge inför fälttävlan som är nästa lördag. På söndag ska vi bygga bana till Påskahoppet som är på måndag. Det är storhäst tävling på hemmaplan men jag vill ändå vänta lite tills jag ska tävla. Jag ska försöka åka på så många CR som jag kan i sommar och sen börja tävla om det går bra :).

Futura Limetex!


Lovade ju att lägga ut bild på min sadel så här har ni det.

Jag älskar att rida dressyr och hoppning i denna sadel men på skogsturer är det inte den ultimata sadeln. Den är ganska hård så när man har ridit i mer än 1 timme börjar det kännas i rumpan.
Men den har väldigt bra stöd och den ligger väldigt bra på Gerda och det är det allra viktigaste.

Morgon ritt!

Idag var jag i stallet tidigt för att hinna med innna jobbet som jag snart ska åka till.
Gerda är så lugn numera och det är jätte skönt att hon känner sig hemma i stallet och med mig. Förut så brukade hon vara jätte jobbig att rida direkt på morgonen och hade jätte bråttom ut igen efter att man hade ridit. Men hon är inte alls sån längre. Det gick jätte bra att rida idag med. Känns som att jag är över positiv men det går verkligen kanon bra och hon är så himla fin. Tränade på samma gejer som jag gjorde i måndags och hon var ännu duktigare idag när hon visste vad det var jag ville :).

Tog kort på min sadel idag eftersom jag lagt upp en el av min andra utrustning så tänkte jag lägga upp sadel med. Men det blir ikväll när jag kommit hem ifrån jobbet.

Nu måste jag köra iväg till jobbet. Ska förska hinna gå inom Hööks också. Det ligger nästan jämte Grizzly där jag jobbar så det är kanon :D.!

ZZzzzzz!

har varit på utbildning på det nya SMART systemet hela dagen. Åkte 05:00 i morse och var hemma typ 19:30. Är sjukt trött nu och ska bara gå och lägga mig i sängen och sova. Ska upp 05:45 imorgon för att hinna med stallet innan jobbet. Jobbar 12:00-19:15. Kommer vara helt slut efter denna veckan.

Mamma tog hand om Gerda idag och red en runda i skogen. Tur man har en mamma som kan ta hand om hästen när man inte kan själv. Man vet att det blir ordentligt gjort och så som jag vill ha det.

Nu ska jag sova . ZZzzzzz!!!

Fick en nya tröja av min fina pojkvän idag <3

Lyckligt lottad!

Har jag fin häst eller har jag fin häst?
Red ute i padocken och Gerda var hur fin som helst mestadels. Tränade mycket galopp arbete med små volter på ett litet fyrkantsspår. Hon fick fnatt en gång och tvärvände åt andra hållet helt plötsligt men förutom det var hon så duktig så, som hon alltid är :). Det är alltid lika roligt att rida henne. Hon är en sån positiv häst och ställer alltid upp bara hon vet vad det är man vill att hon ska göra. Hon kan bli stressad om man inte är tydlig för hon vill så gärna göra rätt. Och det är precis så en bra häst ska vara tycker jag.

Nu ska jag äta världens godaste pizza. Mozarella pizza från Dr Oetker mums...
Sen är det dags att bege sig mot jobbet.

Fullpackad dag!

Mamma och Lasse hämtade mig och Hussain hemma hos Hussain och vi körde dem till jobbet för att jag ska låna bilen idag. Jag och Hussain var först och handlade lite på maxi när dem öppnade klockan 07:00. Är nu hemma en stund men ska strax köra till stallet och rida ett litet pass dressyr på Gerda. Måste sen snabbt hem, äta göra mig i ordning, lämna bilen på mammas jobb och sedan ta bussen till jobbet och jobba 13:00-19:15 sen får jag åka hem och sova igen. Ska upp tidigt imorgon för att åka på utbildning i Kalmar. Det kommer nog bli en låååång dag. Sen jobbar jag onsdag och torsdag sen är jag ledig tills på måndag :).

Men nu måste jag köra till Gerda. PoK

Bild från igår!

Hoppning med Gerda!

Idag skulle det ha varit hoppträning för Emma Olsson men hon fick förhinder så det blev ingenting av det. Lite synd med tanke på att det bara är träning för henne varannan vecka. Nästa gång det är träning kanse jag inte heller kan för då är det allsvenskan Div 3 dressyr första omg och mamma ska vara med så då ska jag med dit men kanske att vi hinner hem så jag kan vara med på träningen ändå.

I alla fall så var jag och mamma i stallet på eftermiddagen för då har de flesta varit där om man får plats i ridhuset till att ställa upp lite hinder vilket vi gjorde. Vi hade ett räcke på diagonalen, böjt spår till räcke och en oxer med galoppbomm framför på ena långsidan.

Gerda var hur underbart duktig som helst. När det är små hinder, typ 70, 80 cm då slarvar hon mest känner man och folk kanske tänker att hon inte har någon vidare hoppteknik men kommer hindrena bara upp på 1 meter så hoppar hon jätte fint med välvd rygg. Hoppade hindrena räckena på 1 meter och oxern på nästan 1.10 och hon hoppade kanon fint och alldeles lagom tempo. Det går verkligen jätte bra nu och varje gång är det en underbar känsla att hoppa henne. Finns ingen bättre känsla än när det har gått riktigt bra och man bara är så glad och så lycklig för att man har en underbar vän.

Gerda <3

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0