Vaccination!

Veterinären ringde idag och kunde komma klockan 16:00 så efter att jag har varit hos frisören åker jag till stallet en gång till och tar in Gerda, Cilvia och Bella som ska vaccineras och sen till stan igen och träffa Erica :).
 
Gerda ska äntligen få botulism sprutan. Hon hade inte den när jag köpte henne och sen har hon varit på sommarbete nu så då har hon inte ätit hösilage men nu när dem snart ska börja med det igen så är det dags att göra en grundvaccination så hon har en del skydd om det skulle vara några gifter i hösilaget. Sen ska hon ha influensa sprutan också.
 

<3

Everything dies, baby that's a fact.....
But maby everything that dies somday comes back!
 
 
 

CR Styringe!

Jag är nöjd med dagens ritt. Hoppade 90 cm med Gerda och hon kändes jätte bra. Dock blev hon väldigt stark efter hinder 4 och det var en snabb sväng till nästan hinder så jag valde att lägga en volt, sen blev hon lite lång på hinder 7 och rev men det var lite mitt fel. Film kommer imorgon, orkar inte lägga in på youtube och greja nu.
 

CR!

Nu åker jag hem till Getinge för att hämta lite saker sen åker jag och Hussain till stallet. Clear Round på hemmaplan står på schemat. Ska hoppa 90 cm, första gången jag börjar med det. Har hoppat 80-90 förut men idag ska jag bara hoppa en runda. Hoppas hon känns fin fast än hon vilade igår.
Updaterar ikväll hur det har gått.

Stövlar / chaps + ridskor?

Det är en sak till som jag vill ha nu när jag tävlar både dressyr och hoppning. Jag tycker inte det är så snyggt att komma med tretorn advanced på dressyrbanan så jag vill ha ett par ny stövlar eller chaps + ridskor. Jag har inte hittat några stövlar jag vill ha men jag är väldigt inne på ett par Dyón chaps och ett par ridskor från Hööks. Om jag köper ett par stövlar ska jag inte ha några dyra för jag vill inte lägga ut för mycket pengar. Får se om kanske Hööks får in några snygga nu i deras nya sortiment som publiceras på torsdag :). Dock tycker jag inte Hööks läderprodukter är så värst bra. Inte dem grejerna jag har erfarenhet utav i alla fall.
 
Dessa kostar ca 1999kr
På vissa ställen kostar dessa ca 1999 kr men andra lite dyrare.
Ridskor från Hööks 379 kr.

Dressyrsadel!

Jag måste verkligen ha en dressyrsadel nu. Det känns lite sådär att tävla i en flatback hoppsadel i dressyr. Nu ska jag ju vara med i Div II också och då vill jag verkligen ha en ny sadel. Jag hinner nog inte spara ihop så jag kan köpa en innan den 19 augusti då den förså omgången är. Men jag borde kunna ha en till september då andra och tredje omgången är. Får spara nu denna månaden och nästa + att jag redan har lite undanlagt så ska jag nog kunna ha en ny sadel till omg II :D
 

Världens minsta shoppingtur!

Började jobba 8:00 idag och det var riktigt tungt att gå upp redan 06:00 när man varit ledig i 2 veckor. Jag jobbade till 19:15 men det var så sjukt mycket att göra så dagen gick riktigt snabbt. Det är oftast dem korta dagarna på helgen som går segast för då finns det typ inte någonting att göra. Man får trösta sig med att man tjänar bra med pengar :)
 
På lunchrasten hann jag faktiskt med att besöka Hööks. Det ligger dock bara 2 minuter gångväg ifrån jobbet :). Jag var ju där igår och köpte en tröja och idag var jag där och köpte den matchande termovästen, super snygg. Finns även matchande strumpor, schabrak, öronluva och ridtäcke men det blir lite mycket att ha allt. Men lite sugen på ridtäcket är jag. Hade varit fint till vintern men får se längre fram kanske. Först på listan står dressyrsadel men kanske handlar lite andra grejer emellan men jag ska spara så mycket jag kan så jag kan köpa en snart :).
 
Denna västen blir din för bara 399 kr!

Back to reality!

Nu är jag tillbaka från semester och dylikt så nu ska jag ta tag i bloggandet igen. Har varit helt dött här, jag vet men har verkligen inte haft tid eller lust till det dessa två veckorna som jag har haft semester.
 
Var på Hööks idag och skulle köpa flygspray med fick med mig en jätte snygg tröja från JH's nya kollektion. Kommer bild på den i veckan. Har redan tagit med den till stallet och den är så ny så den har inte kommit upp på Hööks hemsida ännu. Dem hade fått in en jätte snygg termoväst också som matchade tröjan som jag bara måste ha. Tyckte det blev lite mycket pengar när jag var där innan idag men blir nog att jag går över på lunchrasten imorgon eller åker dit på onsdag och köper den :). Verkligen super snygg var den så det kommer bild på den nya outfiten i veckan.
 
Min hopptränare var tvungen att ställa in träningen idag så jag hoppade själv med lite hjälp av mamma. Hoppade en liten bana på 90 cm men Gerda kändes lite trött och tung men hon hoppade fint ändå men hon kändes inte så kvick i benen som hon brukar. Både Gerda och Stella är jätte trötta nu när dem har varit ute på nätterna så länge. Imorgon får Gerda vila för jag jobbar 8:00-19:15 men det kan nog vara bra för henne att vila lite och bara gå och äta gräs hela dagen. Sen på onsdag blir det clear round på hemmaplan. Alltid mycket värre att tävla på hemmaklubben tycker jag men det går nog bra.Ska hoppa en 90 runda tror jag :).
Här är en bild ifrån Grekland!
 

Falsterbo!

Igår var familjen på Falsterbo och kollade lite hästtävlingar och shoppade. Blev ett cerise rosa schabrak från HV Polo och en HV Polo fleece jacka. Super snyggt blev det ;) Köpte även ett hoppspö för det jag haft innan är fult och för långt.
 
Det ser ungefär ut såhär men är cerise och har lite annan logga.
Fleece jackan hittar jag igen bild på men den får ni säkert se på någon bild i höst :)

Hej och iväg!

Inatt åker jag och Hussain till Göteborg och tar flyget till Grekland!
Se ya!

Dressyrtävling Harplinge!

Gerda var ritkigt fin idag och kändes hur bra som helst på framridningen. Dem hade ett transportsläp som domaren satt i men det gick hur bra som helst att rida förbi. Man fick starta inne på banan så jag kunde rida förbi några gånger där uppe vid C innan jag skulle starta så hon hann slappna av.
Jag är super nöjd med min ritt. Domaren dömde dock väldigt lågt på alla ritter. Jag red på 61,7 och kom någonstans i mitten av alla 34 som var med och tävlade.
Det jag behöver träna på är att kunna få upp henne lite mer i halsen. Håller på att träna det hemma, att få en bra tävlingsform men jag ville inte hålla på att krångla med det på tävlingen. Hon blir lite låg i formen, dock gick galoppfattningarna mycket bättre än förra gången jag tävlade. Allt gick egentligen bättre utom mellanskritten, manade på henne lite för mycket så det blev något tackt fel.
 
Här kommer en film så ni får se själva :). (sitter vid mammas dator så det blir ingen musik till. Har inget program på denna datorn)
 
 

Film från Skedala!

 
Skedala 4/7

Strand mys!

Var på stranden med älskling idag fast frusen som jag är så solade jag inte eller badade för det blåste ändå ganska mycket där vi var så vi satt och ät lunch och hade det mysigt på klipporna i Steninge!
 
 

CR Skedala!

Tyckte inte riktigt om denna klubben för man kunde typ inte fråga om någonting i sekreteriatet för dem hade inte koll på någonting och verkade inte som så många andra funktionärer hade så mycket koll heller.
I alla fall så kändes Gerda bra till en början, hade det dock lite knixit med att brodda för hon vill inte riktigtb stå stilla och sparkar med bakbenen av någon anledning. Hon gör aldrig det hemma men på tävlingar gör hon så ibland när man ska ta på transportskydden eller som nu, brodda.
På framhoppningen började det dåligt med att hon sprang på sidan typ 3 första gångerna jag red mot räcket men tog det en gång från andra varvet och då gick det bra och även resten av gångerna jag hoppade gick det bra. När jag kom in på banan kändes hon däremot väldigt spänd och tittig och det brukar hon aldrig vara. Det var första gången jag hoppade henne på gräs också så det var också en ny grej. Även om hon var spänd så gick första rundan bra, kom runt med 4 fel men jag fick vara på henne på nästan varje hinder men det gick i ett bra tempo så jag hann med att tillrättavisa henne. Fick dem 4 felen på på 7e hindret som var ett rosa hinder med små grisar undertill och det var många hästar som stannade på det.
Tog en runda till på samma höjd men då var hon övertaggad men samtidigt lite spänd fortfarande. Gick alldeles för fort till 3an och hon sprang på sidan och jag hade ingen chans att få tillbaka henne och kunde inte tillrättavisa i det tempot, fick dessutom en rivning på samma hinder så 8 fel. Ska nog köra på att hoppa 1 klass än så länge för dem flesta gångerna jag har varit ute har det gått sämre andra rundan för att hon har varit för laddad. Måste få lite mer rutin och lugna mina nerver och hennes, sen kan vi snart ut på de lokala och få placeringar och köra 2 klasser på en dag :). Jag är nöjd med min insats idag, det är ju faktiskt träningstävling och jag är ute för att få rutin och lugna mina nerver.
 
Nu taggar vi om till dressyrtävling på söndag :)
 
 

Pigg häst!

Hård träning i helgen och hoppträning igår men inte blir min häst trött för de. Idag var hon jätte pigg och fick verkligen hålla in henne i början men hon slappnade av efter ett tag men kändes ändå laddad hela ridpasset. Jag tror dock att det stressar henne lite eller gör henne nervös att vara själv i ridhuset så det kan vara därför hon var så pigg. Men jag tyckte det var för varmt för henne att tränas i padocken. Jag vari stallet vid 10:30 och red och då var det verkligen stekande sol. Det är ju varmt i ridhuset också men inte på samma sätt. Tränade på dressyrprogrammet men det blev ojämt för att hon var så pigg, men annars kändes det bra. Ska träna dressyr på lördag i alla fall och köra igenom programmet. På fredag får hon nog vila för då ska jag och Hussain göra en lite utflykt :) <3.
 

Hoppträning!

Gerda var lite matt idag efter dressyrträning i lördags och lång uteritt igår + att dem går ute på sommarbete och inte sover ordentligt men hon var jätte duktigt men vi höjde inte upp något speciellt för det gick bra och sen kände jag att det räckte eftersom hon kändes ganska trött. Ville inte pressa henne för mycket eftersom det är CR i Skedala på onsdag kväll och sen ska jag tävla dressyr på söndag i Harplinge.
 
 

Uppe med tuppen!

Fattar inte varför jag inte kan sova när jag är ledig. Dem dagarna jag ska upp och jobba känns det som att jag kan sova hur länge som helst men inte när jag är ledig :S.
 
Ikväll är det hoppträning och det ska bli super kul :D. Hoppas det går lika bra som förra gången.! Kommer update ikväll om träningen.
 

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0