Jobb och lite shopping!

Hästshopen hade en erbjudande dag idag så jag var tvungen att åka dit och kolla. Det var 15 % på allting och sen några andra erbjudanden. Jag gick där länge och kollade men jag är lite stolt över mig själv att jag drog mig därifrån utan att köpa någonting. 15 % är ju inte speciellt mycket så det hade ju blivit en del pengar i alla fall. Men jag var på Hööks och dem hade äntligen fått in det skärpet som jag har kollat efter så det köpte jag. Köpte även en tävlings top för den skjortan jag har är för liten och jag ska ju tävla nästa helg. Dock vet jag inte om jag ska behålla den eller om jag ska byta till en skjorta eller om jag hittar någon finare på nätet för ett bra pris. Känner inte för att lägga typ 500 spänn när jag inte tävlar så mycket ännu.

Började jobba 16:00 idag och jobbade till 19:15 så det var inte så länge.

Skärpet blir ditt för 49 kr. Du kan klicka hem det här!

Denna tröjan kostar 159 kr här!

Gerda 29 maj!

Har jobbat 08:00-19:15 och sen stack jag direkt till stallet. Som tur är har jag världens bästa mamma så hon hade mockat och vägt upp hö åt Gerda så jag behövde bara göra henne i ordning och rida. Red ute i paddocken och hon gick super fint och var lugnt. Frida hoppade så jag tog något skutt på 60-70 cm jag också. Men.. jag hade ju dressyrbettet, ett vanligt tvådelat och det gick ju inte att få någon kontakt med hjälp av det bettet så hon drog ju ganska mycket mot hindret. I vanliga fall när jag hoppar har jag kulbett och det fungerar bra. Jag vill inte ha något starkt pessoa eller phelam bett.

När jag kom hem var det fulle rulle i huset. Damberg hade fest med sin kör och dem andra killarna i huset satt nere hos Ödmark och Rolander så jag slog mig ner där ett tag. Nu blir det nog sängen och en film. Upp imorgon igen och jobba 10-19:15.

Lättnad!

Nu rullar bilen igen för världens bästa pojkvän bytte bensinpump idag så nu går Golfen som en klocka igen :D och jag kan köra till stallet även efter sena jobbdagar.

Idag är det ju måndag och det betyder att vi har kvällspasset i stallet. Jag red Gerda och visade lite vägar även denna måndagen för ridskolebarnen fast för en annan grupp. Gerda gick fin fint och var så snäll så. Nästa vecka är det tävling, HJÄLP! Men det ska nog gå bra :).

Gerda har fått nytt smeknamn utav ridskolebarnen. Numera kallas hon Raket-hästen :P haha

Gerda 26 maj!

Idag har jag jobbat 10:30-16:15 på Grizzly. Helgerna är väldig bra att jobba. Korta pass, oftast mycket kunder, men lika mycket betalt som en låång dag :D.

Igår var ju jag och Husse och shoppade. Jag fick en jätte fin tröja av honom ifrån Carlings. Dem har ju typ ingen hemsida med deras artiklar så det får bli en bild sen när jag tar det själv.
Jag köpte en fin sommarklänning på Gina Tricot.. Men den hittar jag inte på deras hemsida så jag får tydligen ta kort på den sen också en fin sommardag. Alltså snart för det har varit sommar värme här i Halmstad hela veckan och det håller i sig ännu :D.

Igår när jag red Gerda var hon lite pigg i början för hon vilade i fredags men det släppte fort och hon var jätte duktig fast än det sprang runt barn överallt och skrek och tjoade. Hon är ganska cool ändå. Hon har typ aldrig stressat upp sig när jag suttit på. Det är bara när man hanterar henne på marken. Då kan hon stänga av lite och glömma bort att man är där. Men då får man visa pondus så hon fattar vem som bestämmer. Och hon ska ju känna att jag är tryggheten.

Idag fick mamma rida Gerdis och det hade gått bra. Det är kul att ha mamma till att rida henne ibland för hon lägger ju mer märke till om Gerda har förbättrats eftersom att jag rider henne så mycket så märker man inte det lika tydligt själv. Så det är kanon att ha mamma med samma intresse. Man kan umgås så mycket tillsammas och massa att disskutera :)




Stan!

Ska ner till stan nu med Hussain. Han ska ha lite sommarkläder och jag behöver också något sommarplagg och kanske en bikini. Får se om jag hittar något som jag tycker om :).
Får ju såklart ta en titt på Hästshopen när vi ändå är på lite shoppingrunda.

Sen ska jag till stallet i eftermiddag och rida Gerda, blir nog lite dressyrträning. Sen ska jag och mamma fixa kvällsmaten till ridlägerbarnen ;).

Grekland!

Den 12 juli åker jag och Hussain till Karpathos, en ö i Grekland. Täkte att jag kunde lägga upp lite bilder på hotellet som vi ska bo på :).

Visst är det fint :D.

Sommarväder!

ÄNTLIGEN är sommaren här! Hussain och hans klass slutade vid 14:00 så fram tills nu har allihopa legat på baksidan och stekt och svalkat oss i poolen lite då och då. Spelade Gyllene Tider och då vet man att det är sommar. As härligt var det och jag har även fått lite färg på kroppen nu och kanske inte är riktigt lika lik blek som jag brukar vara :P. Smörjde in mig ordentligt med solskydd 20 för att inte bränna mig och den verkar ha hjälpt :). Jag bränner mig ju super lätt så jag får vara ute mycket nu och vänja min hud innan vi ska åka till Grekland :D. Där lär det ju vara ordentligt med sol sol SOL :D!!!

Microfibersvamp!

Har läst på många ställen att denna svampen ska vara bra att få bort damm på hästen så jag gick inom Hööks efter jobbet igår och köpte en. Jag får ju typ dåligt samvete om jag rider och hästen är jätte dammig. Då ser det ut som att man inte borstat någonting så jag tyckte det var värt att prova denna svampen för 29 kr.

Jag provade den när jag kom till stallet och jag kan verkligen rekommendera den. Den är perfekt att ta bort det sista dammet som man inte får bort med ryktborste. Ett mycket bra inköp. Den är ju väldigt fin också :P.

Film kommer!

Jag sa ju att jag skulle lägga upp en film på när jag rider dressyr programet men det blev ingen film i lördags när jag hade tänkt det. Men till helgen kommer den för nu i veckan har jag ingen som kan filma tyvärr.
Igår var jag och mamma ute en tur i skogen. Hade egentligen tänkt träna dressyr men det var så himla fint väder så jag var bara tvungen att ge mig ut i skogen med hästen :).
Ikväll ska jag rida Gerda och visa lite ridvägar för ridskolebarnen när dem har teori. Ska bli kul och få visa min fina häst så klart :)

Ingen film!

Hussain skulle tydligen på risk 1an idag med körskolan så han kan inte följa med till stallet och filma. Jag ska försöka filma lite själv genom att ställa upp mobilen men det blir nog inte så jätte bra. Annars följer Hussain med imorgon och då kan han filma :)

Lätt!

Har kollat ett par filmer på folk som rider L:B1 så nu kan jag den. Den var ju inte speciellt svår. Nu ska jag bara se till att anmäla mig så får vi se hur det går. Då vill jag att Hussain filmar imorgon så jag ser själv hur det ser ut när jag rider programer och så kan jag lägga ut filmen här när jag kommit hem så ni också får se :)
Det enda som är lite tråkigt är ju att jag inte har någon dressyrsadel men om jag ska fortsätta med dressyren så ska jag spara pengar till det så jag kan tävla på riktigt :D.

Dressyrtävling?

Jag är as taggad på att tävla dressyr. Det går kalas bra med Gerda och det skulle vara kul med en bedöming på det. Den 10 juni är det en tävling i Mahult och jag är ganska säker på att jag ska åka dit. Jag måste bara se till att plugga in L:B1 så jag kan börja öva snarast möjligt. Om det bara inte är någon transport domaren sitter i för nära så tror jag att det kommer gå ganska bra. Gerda är ju väldigt lugn på tävlingsplatser så det ska nog inte vara några problem. Min älskling är så fin fin fin. Min bästa vän <3


Gerda 17 maj!

Jobbade först 11:00-16:15 och sen körde jag till stallet. As skönt att ha bil så jag kan ta mig till stallet även när jag jobbar hel dagar så jag kan träna min häst :).
Red inte så länge idag för jag hade lite ont i magen och jag tyckte att hon kunde få äta med dem andra hästarna istället för att få mat senare. Men imorgon blir det ingen slappe ridning. Då ska det jobbas ordentligt. Jag ska försöka få med mig min kära pojkvän så han kanske kan filma och fota lite. Han har nog ändå inget speciellt för sig. Fast han vill kanske inte :/. Jag får fråga snällt imorgon.

Lite shopping!

Skrev ju innan att jag var tvungen att skaffa mig ett par nya stigbyglar. Jag och Hussain var först på Hästshopen men dem hade inga som jag ville ha till ett vettigt pris. Åkte istället till Hööks och där hittade jag ett par. Red i dem idag och dem känns bra. Det är bred platta och i plast så dem är ganska lätta, sen sviktar dem lite för att vara skonsammare mot vrist och knä och det är ju alltid bra om man kan förebygga såna problem. Jag skrittade ju bara idag så kände inte så ordentligt på dem men de lilla jag provade känns bra. Får se imorgon hur det är att rida ett dressyr pass med dem. Köpte 1 kg lakrits godis till Gerda också som hon tycker så mycket om :) God andedräkt får hon också.

Efter vi fixat det åkte vi till Arken Zoo på flygstaden för Hussain ville kolla på reptiler. Han är sugen på att ha en ödla så vi kollade på några. Fast det är ju inte aktuellt nu, vi bara kollade :).


Dessa blev det. Fast det sitter även ett trekantigt märke på sidan. Åkt till Hööks och dem blir dina för 275 kr.

Skrittat i skogen!

Skrittade en tur i skogen för jag ville inte rida något hårt pass i fall att hon skulle vara lite öm eller något men det märktes inget och jag tror heller inte det är något men för säkerhets skull så var vi bara ute på en härlig skrittrunda. Hon är så duktig och går lugnt och fint även när hon är själv. Det var bara när jag red förbi en hage med 1-åringar som hon blev lite hispig för dem sprang längs med oss hela tiden. Sen var det lite läskigt vid golfbanorna men det förstår jag, jag gillar inte heller golfarna :P.

Nya pikéer från JW!

Hittade dessa fina pikéer på Skara hästsport. När lönen kommer in ska jag nog klicka hem en röd utav dessa :) Super snygga! Blir kalas snyggt till mitt röda JW schabrak. Skulle sitta ännu bättre med en keps till också i samma stil men måste ju spara pengar till bilen som ska betalas av så fort som möjligt och även spara till försäkringen och sen lägger jag också undan pengar på ett sparkonto ifall det skulle hända något med hästen så jag har pengar till veterinär. Men förshoppningsvis behöver jag inte använda dem men det är skönt att veta att man har dem i alla fall. Så jag får se hur mycket pengar som blir kvar efter allt sparande :).

Dessa kostar 399 kr och du hittar dem HÄR!































Passande keps finns också att köpa.
Dem här kostar 199 kr och du hittar dem HÄR!

Stigbyglar!

Mådde lite krassligt nu på morgonen men det har nästan gått över känns det som. Fick lönespecefikationen idag och det klirrar gått i kassan :). Dock får jag ju inte pengarna för ens den 25 men ändå gött att veta hur mycket man får.
I eftermiddag ska jag och Hussain ner till stan för jag måste köpa ett par nya stigbyglar för dem jag har är junior och det är typ bara jag som kan rida i dem för dem är för smala. Mamma kan tex inte riktigtfå in sin fot så det måste införskaffas så det inte händer att någon fastnar tillslut. Sen vill jag ju ha ett par andra som är lite skonsammare för knä och ankel. 
Jag har funderat på ett par svarta plast stigbyglar men får se vad dem har på hästshopen. Kanske åker till Eriks också om jag inte hittar några på hästshopen.
Om jag köper dessa kommer jag ändå ha mina vanliga när jag tävlar för jag vill inte tävla utan säkerhetsstigbyglar. Känns lite onödigt riskabelt när det finns säkrare grejer att välja mellan.

Något i denna stilen men flaggorna är inget måste!

Värsta mardrömmen!

Blev en riktigt härlig tur igår i skogen men jag blev väldigt nervös för Gerda kändes lite konstig i galoppen i början så vi saktade av men det syntes inte att hon haltade eller något. När vi sen började galopperade igen haltade hon till och jag blev sjukt rädd att hon var ordentligt halt. Men mamma såg att det flög bort en sten eller något från hennes hov så det var antagligen det som hade känts konstigt för det kändes inte konstig efter att den åkt bort. Gerda är ganska ömfotad så trampar hon på en stor sten eller något så ömmar hon lite. Det är verkligen min värsta mardröm att hon ska bli dålig. Sist någon av våra hästar var halt var Duke och han blev ju aldrig bra igen så det sitter i. Jag tänker det värsta möjliga om jag ser att det är något fel med våra hästar. Men Stella här stål ben verkar det som och kan hoppa och studdsa hur mycket som helst utan att det blivit någon hälta. Hoppas Gerda är lika tålig :).
Hon ska i alla fall få vila idag. Ska bara upp och mocka och låta henne bete lite gräs borta vid sommarhagarna. Det är ju hög tid att beta in dem nu innan betessläppet så dem inte får kolik eller något av för mycket kraftigt gräs.



Tandläkaren!

Har varit på tandläkarbesök som jag hatar men det gick bra och jag hade inga hål som vanligt :)

Tänkte ta min bil upp till stallet nu och mocka åt Stella och Gerda och fixa allt annat så det är klart tills mamma kommer från jobbet så vi bara kan sadla och ge oss ut i skogen så är man inte hemma så himla sent. Idag är det jätte skönt väder också så det ska bli härligt med en runda i skogen. Det tycker nog hästarna också :)

Stallet!

Kom precis hem efter att ha handlat lite mat med Hussain så nu är kylskåpet fyllt igen. Ska snart ta bilen och åka iväg till stallet och pussa på min häst och ta hand om ridskolebarnen.
Har kollat efter lite dressyrtävlingar och har hittat några men jag måste plugga in pogrammet. Kan inte bokstäverna till stor bana heller så det måste jag träna in också innan jag kan ge mig ut på tävling med den finaste.

Nee, nu ska jag köra iväg.

Gerda 13 Maj!

Gerda var hur underbar som helst igår. I fredags var hon ganska pigg i början men sen blev hon jätte fin men igår var hon kanon redan från början. Jag red i "lilla" paddocken i ca 40 minuter och allt gick super. Jag är super taggad på att ge mig ut på en dressyr tävling med henne nu för hon går så fint så det hade varit kul att se vad man får för procent. Så i sommar blir det någon dressyrtävling och kanske flera stycken :).
Efter jag hade ridit duschade jag och mamma henne så hon blev ren och fin och sen fick hon gå ut i helgen till sin bästa vän Stella som hon saknat hela dagen.



Här kommer en film från Kvibille!

Fick 4 fel för en vägran men jag tycker det var okej för jag höll inte om tillräckligt mycket för att vara ett titthinder. Har aldrig hoppat mur med henne innan så jag tycker det var lugnt. Hon hoppade ju med en gång andra gången :).

Gjorde en film på min finaste!

Gerda!

Nu och föralltid <3

Min ögonsten

CR Kvibille!

Idag var jag på Clear Round i Kvibille med Gerda. Hoppade först 80 cm och hon var super fin och super taggad. Fick ett stopp på muren men annars gick hon som en klocka. I 90 cm blev hon för taggad så jag kunde inte riktigt få ner henne i tempo innan hindrena så hon rev två och sen provade jag kombinationen som var ett alternativ hinder och då fick jag två stopp för att det gick alldelles för fort så hon bröt ut på B hindret. Men jag är ändå jätte nöjd med min finaste <3

Taggad?

 

Valborg!

Igår var det Valborg och vi hade en ordentlig fest i kadettbyn. Det var riktigt roligt men en del blev kanske lite väl fulla och ja... Men alla är så trevliga och inget bråk eller tjafs. Tittar man ut i vardagsrummet/köket så är det ju en hel del att städa. Men jag ska ju snart iväg och jobba så det får grabbarna fixa som är lediga idag :).
Det är jag som öppnar butiken idag så jag börjar 10:30 så jag ska gå härifrån typ 09:15. Är där lite tidigt då men det gick ingen annan buss och det är första gången jag ska öppna så det behövs nog lite tid :P. Jag hoppas jag kommer ihåg det som ska göras.
Nu ska jag få i mig lite frukost och chilla lite innan jag ska gå :)

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0