Dressyrtäning!

Idag var det dressyrträning för Linda och det gick kanon bra :). Vi tränade mycket på galoppfattningar för det fick jag lite minus på när jag tävlade för hon slog upp huvudet. Men idag gick det jätte bra när jag fick lite tips på hur jag skulle göra för att få bort det. Tränade mycket övergångar från galopp också och avslutade med en del skänkelvikning. Gerda kan typ inte det så i början trodde hon mest att hon skulle springa fortare men till slut fattade hon vad ho skulle göra.
 
Min fina häst!

Bilder från CR!

 
 

Kvibille CR!

Som sagt var Gerda ur duktig och första runda gick allting kanon. Fel galopp några gånger så jag fick bryta av och rätta men det är ju träningstävling så då kan man ju passa på att göra det när det inte går på tid :).
Andra rundan slappnade jag av för mycket bara för att det hade gått så himla bra i första så då red jag inte tillräckligt bra sväng till 3an = hon bröt ut, till 4an gick det för fort och hon blev överraskad av vattenmattan med badankor i men sen hoppade hon så fint så jag är nöjd med henne. Vi börjar komma igång nu på riktigt, det har ju tagit lite tid för jag har ju iprincip fått omskola henne en hel del i hoppningen. Men vi passar verkligen tilsammans och hon är verkligen min bästa vän.
 
 

CR Kvibille!

Clear rouden gick jätte bra. Kommer med bättre uppdatering imorgon med film och biler! God Natt

Gerda 27 juni!

Hon vilade ju igår så idag var det lite piggt. Men hon lugnade sig efter ca 15 minuter och sen gick det jätte bra. Ibörjan var hon inte stel, men inte riktigt lika mjuk som hon brukar och var lite krånglig att ställa åt vänster men efter 20 minuters trimmning gick det riktigt fint.
Jag tog lite kort på henne i sin nya förbygel, dock var hon inte jätte fotosugen idag så det blev inga kanon bilder + att jag inte är så bra på att ta kort.
 

Hoppträningen igår!

Gerda var helt fantastisk igår på hoppträningen! Vi hoppade serie med travbomm-oxer-1 galoppsprång-räcke-2 galoppsprång-räcke och hon tog det jätte lugnt i serien och blev inte stressad alls. Min tränare tyckte att det såg super fint ut och Gerda såg lugn ut hela tiden. Hon sa att hon är säker på att jag kan hoppa för Johan Lundin utan problem efter denna sommaren men jag tror inte jag är så sugen på det. Han passar inte som tränare till mig för jag tar åt mig allt för mycket av vad han säger och det ska man inte göra om man tränar för honom. När det går dåligt kan han vara rätt hård och säga en del saker och dem orden tar jag åt mig och självförtroendet sjunker. Så jag fortsätter hellre att träna för Emma Olsson, bara det blir regelbundet varje vecka efter sommaren också. Vi behöver dock fler i våran grupp. Lasse satt i styrelsemöte hela tiden vi tränade igår så det blev ingen film och inga bilder.
 
På Torsdag ska jag iväg på Clear Round i Kvibille. Ska hoppa 80cm och 90cm tror jag. Är redan taggad!
 
Imorgon ska jag till stallet innan jobbet. Börjar jobba 13:00 så ska dit innan det och rida lite dressyr eller ut i skogen. Jag ska även ta lite bilder på Gerda hade jag tänkt. Jag ska ta kort på henne i hennes nya fina pannband och förbygel :D.
Hörs imon!
 
 
 

Gekås!

Skitdålig väder = toppen dag för shopping. Fy tusan vad mycket folk det var på Gekås idag. Jag var där med Moa och vi trodde ju att det inte alls skulle vara mycket folk en måndag men tydligen är folk visst redan lediga.
Jag fick i alla fall med mig en del grejer hem. Nöjdast är jag med förbygel och min resväska :D. Förutom det på bilderna köpte jag även godis, sminkborttagningsservetter, sockar och Skilda Världar säsong 1.
 

Hästgrejer!
Resväskan och neccecer!

Jobbat!

Idag har jag jobbat 11:00-16:15 men dagen gick rätt fort för det var mycket kunder så hade alltid någon att hjälpa med något. Bäst är det när det kommer folk och ska köpa fisk för då springer tiden iväg när man ska jaga fiskar i akvariena.
 
Gerda gick fint som vanligt. Hon är dock lite trött efter alla nätter ute på sommarbetet men hon är ju pigg i sig så det är ganska lagom nu. Bara jag som är van vid ännu mera motor. Min fin fina häst!
 
Jag tror snart Hussain får ryck på mig när jag spelar denna låten HELA tiden. Men jag tycker den är så himla bra :D Jag blir så himla glad av denna låten och speciellt detta framträdandet.
 

Gerda 23 juni!

Super fin var hon idag :D. Jag satte upp samma övning som vi gjorde på hoppträningen i måndags för den fick jag inte riktigt till men idag gick det hur lätt som helst. Övningen var bomm, hinder, bomm på böjt spår och på träningen i måndags sprang hon på sidan någon gång och jag hade svårt att komma rakt på hindret men idag var det inga problem. Tog några skutt på 90 cm sen också och hon var hur fin som helst men hoppade inte så jätte mycket. Jag ska ju träna på måndag igen.
 

Glad Midsommar!

Nu är det midsommar och den ska firas med fina vänner i Falkenberg. Jag, Hussain och Ted tar tåget dit 19:02 sen är det fest hela natten lång :D.
 
Mitt paket kom idag. Mamma hämtade ut det och det passade super bra :) Skön Kingsland jacka till vintern.
 
Jag i Kingsland jackan
 
Redo för midsommarafton!

Ridningen idag!

Idag blev det bara en kort rudan i skogen med mycket skritt, lite trav och lite galopp. Hon var fin fin men jag kände att hon gick så bra igår och det har varit super varmt idag så det fick bli lite lugn ridning idag. Om det inte är allt för varmt imorgon ska jag träna lite dressyr. På lördag blir det nog lite markarbets övningar med bommar och lite smått.
 
Blir inte så bra bilder ifrån sadeln!

Clear Rounden igår!

Så, nu har jag tid att berätta hur det egentligen gick igår på clear rounden. Jag hoppade 80 cm två gånger och jag är nöjd med mina två rundor. Första rundan tyckte jag gick lite fort men alla andra tyckte det såg lugnt och fint. Det var nog för att jag inte tyckte att hon lyssnade så mycket så det var nog därför jag tyckte det gick lite för fort. Hon hoppade allt super fint men mellan 7an och 8an gick det för fort och det var böjt spår till 8an, jag hann inte få tillbaka henne så hon gled på sidan om hindret men hoppade sen direkt efter.
 
Andra rundan gick betydligt lugnare tycker jag men då blev det en del avständ som blev för nära, dock rev hon bara ett men sen blev jag inte helt klar till 7an så hon stack på sidan.
 
Det svåra med Gerda är att man måste förbereda så himla mycket och noggrant för annars blir hon fundersam och vet inte vad hon ska göra, vilket resulterar i att hon bryter ut. Det har blivit en klar förbättring sen jag fick hem henne men vi har ändå en del kvar. Men det har gjort jätte mycket skillnad att hon har blivit lydigare och inte rusar mot hindrena som en galning. Igår hoppade jag fram ganska mycket också och det känns som att det behövs. Allt för att förbereda henne så mycket som jag bara kan. Sen gäller det givetvis att jag inte är för nervös får då bara drar jag i tyglarna och hon blir bara starkare och starkare och drar iväg och springer på sidan om hindrena. Så blev det ju på förra clear rounden men denna gången var jag inte lika nervös och kramade hela tiden i tyglarna och saktade in henne med hjälp utav rösten. Jag brukar använda rösten mycket när jag rider. I början fattade hon inte och brydde sig inte heller men nu lyssnar Gerda bättre på rösten än vad hon gör om man tar i tyglarna och det tycker jag är bra. Dock lite mindre bra när man tävlar dressyr för då får man ju inte använda rösten som hjälp. Men när jag tävlade dressyr i Mahult satt domaren i ett litet hus så dem hörde inte ändå :P Tycker det är en idiotisk regel egentligen. Det är väl bra om man kan använda rösten istället för tyglarna och sätet, eller?
 
Från förra CR!

CR!

Nu är jag äntligen hemma från stallet efter en lång kväll med clear round på klubben. Det gick bra för mig och Gerda, inte felfritt men jag är nöjd med mina två ritter. Berättar mer pecifikt imorgon :).
God natt

Clear Round!

Ska till stallet efter lunch någon gång och ta ut hästarna i hagen efter att dem blivit skodda. Helt otroligt att skorna har suttit kvar ändans till idag. Dem skrammlade redan förra måndagen så jag trodde knappt att jag skulle kunna vara med på hoppträningen i måndags, men dem har suttit. Men idag får Gerda äntligen nya skor och det passar ju bra nu inför clear rounden ikväll som är på hemmaplan igen. Denna gången ska jag fortsätta att rida och inte bli nervös och bara dra i tyglarna för det funkar inte det vet jag. Det gick ju bra i måndags på träningen och jag tog något språng igår för framhoppningen stod framme och hon var super lugn och ökade knappt mot hindrena. Så idag ska jag verkligen försöka rida likadant :).
 

Shopping!

Innan jag körde till farmor idag för att äta lunch åkte jag inom hästshopen och köpte mig äntligen ett par John Whitaker ridbyxor och fick även med mig ett par Roeckl handskar :). Red med det idag och kände mig jätte fin i mina nya ridkläder :).
Fick lönespec idag och den var väldigt tacksam :D!
 
JW byxor 799:- men fick dem för 779:-
 
Dessa svart/röda handskarna från Roeckl blev det 299:-

Nya skydd från Lamicell!

Lamicell har kommit med ett par nya senskydd och teknikskydd, finns även unghäst skydd i samma design. Jag tycker dem är super snygga.

Senskydd för 525 kr hittar du här!

Teknikskydd för 475 kr hittar du här!

Hoppträning!

Hoppträningen gick jätte bra tycker jag. Jag behöver doch träna på att galoppera bommar på böjt spår för hon glider lätt ut eller så glider hon in. Igår hade vi en bom fölljt av ett hinder på böjtspår och i början hade jag lite knixit med det men det gick bra till slut :). Vi hade också 3 hinder på långsträckan och Gerda rusar ju gärna till hinderna när de står på rad efter varandra så jag hoppade först hinder 1, volt, hoppade hinder 1,2 och 3, volt och sen hoppade jag hinder 3 igen och på det sättet fick jag mer kontroll och hon hoppade jätte fint.
Hade tyvärr ingen kamera man med mig så det blev inga bilder.

Jag har i alla fall bestämt mig för att vara med på clear rounden på onsdag som är på hemmaplan igen. Ska hoppa 80cm då och verkligen koncentrera mig för det gjorde jag inte förra gången. Då tog nerverna över och det gick skit dåligt. Denna gången ska jag verkligen rida och strunta i att alla tittar på mig.


Bild frå förra clear rounden!

Hjäpt pappa!

Igår var jag och farmor hemma hos pappa och hjälpe honom att städa nedervåningen som en överraskning och han blev jätte glad :) Fick en slant a farmor också för att jag är så snäll så ska ner till hästshopen och prova ett par jw ridbyxor + att jag behöver ett par nya handskar!

Gerda 17 juni!

Jag jobbade till 16:16 igår och sen åkte jag hem till Hussain och hämtade honom och hunden Famla som vi passar idag. Så åkte vi till stallet, Famla var lite på i början men hon fick hålla sig på avstånd från hästarna. Vi visste liksom inte om hon varit nära hästar innan så ville inte riskera något. + att Gerda var lite misstänksam mot henne. Hon brukar inte bry sig om hundar men just Schäfrar verkar honn tycka är opålitliga.
Jag red i alla fall i 45 minuter i paddocken och det gick bra. Hon var dock lite upp i varv för det var massa grejer utsatt inför clear rounden på onsdag och Famla som lekte med en boll lite längre bort. Men till slut slappnade hon av lite mer och var kanon fin. Blev nån explosion för hon blev rädd för något men vet inte riktigt vad. Det är skönt att hon aldrig gör några större saker, hon bara springer iväg lite så hon bockar aldrig eller sparkar bakut och det är jätte skönt tycker jag :)

Nu ska jag åka till pappa och möta upp farmor där så ska vi hjälpa pappa att städa hans hus som en överrraskning. Han hinner typ inte med allt för att han jobbar så mycket och på helgerna är han typ inte hemma.

Ikväll är det hoppträning :D
Har inte tränat hoppning på flera månader nu typ.

Gerda 16 juni!

Gerda har gått bra hela veckan + att dem släpptes på bete i söndags så hon är ganska mör, därför blir det en vilodag idag för både henne och Stella :). Det kan dem behöva.

Jobbat!

Jag har jobbat från 09:30 - 16:15. Man tror att dagarna ska gå så fort på helgen men det går nästan långsammare. I alla fall på lördagen för då jobbar man nästan en heldag i alla fall men det kommer inga leveranser och man har kort rast. Är det då inte mycket kunder så blir dagen as seg. Just idag har jag fördrivit tiden med att byta sand i akvariena men det var inte det roligaste + att man blir typ kall efter att ha haft i handen där ett tag.

Igår skickade jag iväg paketet till Trollhättan och idag har jag beställt ett exlusive horse wear. Som sagt blir det en liten överraskning hur det ska se ut. Det får ni se när det har kommit hem till mig :). Nästa vecka landar det även in en annan sak men det håller jag lite på tills det är säkert.

Skogen!

Jag och mamma tog en kvälls tur i skogen med Gerda och Stella. Stella var verkligen på spöke-i-varje-hörn-humör. Allting var jätte äckligt och gick typ och tittade i sidorna hela tiden och hoppade åt sidan och lite så men inga stora grejer egentligen. Haha, Gerda bara suckar åt henne typ. Sånt trams håller inte Gerda på med, det hör i alla fall inte till vanligheterna. Men dem är trötta nu båda två så imorgon får dem vila. Sen ska jag rida lite dressyr på söndag efter jobbet och på måndag kväll är det hoppträning. Jag hoppas verkligen att Gerdas skor sitter kvar tills det är hoppträning. Det klirrar ganska mycket om henne just nu och hon ska inte skos för äns på onsdag :S.

Skulle precis klicka hem ett exlusive fleece täcke men självklart dampar sidan just när man ska slutföra köpet så det fungerar inte. Gjorde till och med om det 3 gånger men det funkar inte. Skrev ett meddelande till dem om att det inte funkar så får väl se när jag kan beställa det. Annars får jag väl ringa och beställa det om det går.

Tror jag har bestämt mig!

Nu har jag nog bestämt mig för vilket transport/svetttäcke jag ska skaffa till Gerda nu när jag sålt Kingsland ställtäcket. Jag tyckte ju det var för tjockt att ha i transporten på Gerda. Det är kanske max 1 månad på året som jag kan använda det sen är det onödigt tjockt så därför sålde jag det och jag tjänade bra på det. Jag köpte det en på gbg horse show för typ 2 år sen för 500kr (det var rea). Jag sålde det nu för 1100kr :). Så jag tjänade 600kr på det. I alla fall kommer det antagligen bli ett Exlusive horse wear fleece täcke men vilken färg får ni se när det har kommit hem till mig.

Trötter!

Gerda har aldrig någonsin varit seg men idag var hon på gränsen till att vara lite seg. Dem har ju gått ute på nätterna nu sen i söndags så dem är inte vana vid det än och sover antagligen inte så mycket så det är antagligen därför. Så jag red lite bommar idag men red inte länge. Ska ut i skogen imorgon med mamma och sen får hon nog vila på lördag ;). Jag vill ju inte att min polle ska bli helt utmattad.

Jag behöver ett nytt svettäcke och då satt jag och funderade på om jag skulle ta och sälja mitt kingsland täcke för det är mer som ett stalltäcke, alltså alldeles för tjockt för att ha i transporten och fungerar inte så bra som svettäcke heller för den delen. Gerda behöver inte så tjockt täcke när hon åker transport. Så jag la in en annons på hästnet och direkt fick jag sålt det. Sålde det för 1100kr. Pengarna kom in idag så jag ska skicka det imorgon. Ska försöka leta upp en kartong på jobbet som jag kan skicka det i.
Så nu har jag suttit en väldigt lång stund och även kvällen igår och letat efter vad jag vill ha för något. Hittade ett snyggt John Whitaker sommartäcke som skulle funka som transporttäcke också men det är inte direkt något svettäcke så det blir det inte. Men sen hittade jag ett Dyon täcke på cheval ridsport som jag ska skicka efter och så blir det kanske en jacka också, får se vad det blir :)

Detta har jag sålt.

Detta ska jag beställa, fast marinblått.
Tror jag i alla fall. Hinner kanske ändra mig.

Kanske denna om jag köper ett billigare täcke.


Tycker om detta också från Jacson. Men får se. Först ska jag posta paketet ;).

Morgonmys!

Dem ringde från jobbet vid 07:30 och frågade om jag kunde jobba så jag har jobbat 10:00-19:15 idag. Innan jobbet stack jag till stallet och tog av Gerda täcket och bara stod och myste. Jag hade i vilket fall som helst tänk att hon skulle få vila idag eftersom att hon var så duktig igår på tävlingen och har gått ganska hårda dressyrpass förra veckan. Hon var så mysig. Vi stod och kramades och bara kelade i typ en halvtimme.
Min bästa vän <3

SIMPLY THE BEST <3

Dressyrtävling!

Åhhhh! Jag är såå nöjd med med Gerda. Hon skötte sig utomordentligt och programmet gick jätte bra. Jag red på 63,4 % och det är jag jätte nöjd med för att vara första gången. Så nu ska jag ut på mer dressyrtävlingar och komma upp mig i poängen. Mitt mål för dagen var ju att slå den procenten mamma hade förra helgen, och det gjorde jag. Hon red på 63,3 och jag red på 63,4. Nästa gång blir det högre :)

Dressyrträning!

Idag på förmiddagen tränade jag får Linda och det gick super bra :). Red programmet för henne som jag ska rida imorgon och hon tyckte det såg bra ut. Det är bara mellan galoppen  som jag har lite svårt för att få en fin övergång från. Jag hoppas det går lika bra imorgon :). Jag har ridit på Stellas tredelade bett och det har gått jätte bra så jag var och köpte mig ett sånt till Gerda idag + gummiband till manen och lädertvål.

Mamma tränade också och var jätte duktig. Jag kan verkligen inte rida Stella så bra. Jag ger upp innan hon ger upp så det blir liksom inte bra. Jag skulle vara helt slut efter 10 minuter av det träningspasset mamma hade idag.

Hårdträning!

Nu är det hårdträning som gäller för mig och Gerda fram tills på söndag. Tränade programmet typ 4 gånger idag och det gick jätte bra. Det är ena avbrottet efter en galoppökning som blir lite sådär men hinner ju träna på det imorgon och på lördag också. Annars går hon super fint. Provade att rida på tre-delat bett idag istället för två-delat och det gick faktiskt ännu bättre. Så ska rida med det dem här dagarna nu och antagligen på tävlingen. Med det två-delade biter hon tog mer i bettet och det är bara jobbigt.

På lördag blir det super träning för då ska jag träna för Linda 11:30 så då ska jag rida programmet och så får vi se vad hon tycker. Hade ju varit roligt att få riktigt bra procent. Men vi får se, står det en transport som domaren sitter i kan hon ju vara lite harig och inte vilja gå för nära. Men jag ska i vilket fall låtsas som att där inte är några farligheter och bara rida på som vanligt på tävlingen :).

Jag fixade även hennes man idag också för den var ganska lång. Alldeles för lång för att få snygga knoppar. Ska bli kul att få göra henne riktigt fin och se hur hon ser ut med knoppad man. Hon kommer vara vackrast på tävlingen ;).

Middag!

Har nyss kommit hem efter en mysig middag på stan med min älskling. Lite plåster på såren efter en dålig hopp runda innan idag. Nu ska jag bara borsta tänderna och sen krypa ner och se på någon läskig film :).

Här kommer en bild från idag. Hon hoppar fint allt, det gör hon. Jag ska bara inte vara så nervös när vi är på hemmaplan!

Inte så bra!

Asså varför ska jag bli så nervös när jag ska hopp tävla. Och ännu nervösare är jag när det är på hemmaplan. Gick inte alls bra idag på clear rounden. På framhoppningen var Gerda kanon och allt gick kalas bra. Kändes som att hon kunde hoppa hur högt som helst :D.
Men sen när jag kom till banan red jag bara till första hindret sen åkte jag typ bara med och drog lite tyglarna för batt det gick för fort. Så blir det när jag är för nervös. Det har ju gått bra både i Båstad och Kvibille men nu när en massa folk som man känner är där och kollar så blir jag så nervös och rider as kasst. Men men.. ändå inte mega besviken för jag vet att det var jag som ställde till det.

Jag tar nya tag och taggar inför dressyr träning på lördag för Linda och sen första dressyr tävlingen på söndag :D.

Snart iväg till stallet!

Ska bara sätta upp håret och borsta tänderna, sen ska jag ge mig iväg till stallet. Clear Rounden börjar 14:00 så jag ska vara där typ vid 12.30 fixa Gerda så hon är klaar till att bara sadla och tränsa och sen ska det väl fixas med lite andra saker innan tävlingen börjar. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag förutom att rida då. Jag brukar vara speaker på Clear Rounderna men jag tror någon annan ska vara det idag eftersom att jag ska hoppa. Det är ju bra om man har samma hela tiden :).

Ne nu måste jag göra mig i ordning :) Bye!

Prov hoppade banan!

Nu är jag jätte trött. Har suttit i poolen med massa folk ett tag men som sagt är jag jätte trött och alla andra är typ as fulla så det var inte så jätte kul att komma så i efterhand.

Vi byggde banan idag till clear rounden och jag & Mamma provade den. Gerda var jätte duktig hon var lagom pigg. Hon lyssnar jätte bra på rösten så istället för att ta i tyglarna ska jag be henne med hjälp utav rösten att sakt ner :) Vi får se hur det går imorgon :).

God natt :)

Filmtips!

Igår kollade jag på en jätte bra film som gick på sf kanalen. 4 veckor i juni hette den och den verkade sådär men shit vad bra den var, tycker i alla fall jag :). Bäst av allt var ju att killen i filmen var jätte charmig och snygg och pratade jätte gullig engelska. Så jag blev lite kär i honom haha:P. Skulle lätt kunna se denna filmen igen väldigt snart.

Här har vi den charmiga killen som spelas av Lukasz Garlicki och huvudpersonen som spelas av Tuva Novotny.
Här kan ni se en trailer.

Måndag 5 juni!

Sista gången jag visa ridvägar för dem på ridskolan. Idag var det för vuxengruppen och dem kunde de flesta vägarna men inte riktigt alla. Jag tränade på dressyrprogrammet också och det gick bra. Hon var lite trött idag efter hoppningen i söndags. Allt i programmet gick bra förutom galoppfattningarna. Dem brukar bli bra men idag var hon lite trött och jag hade inga sporrar heller. Det blir tydligare med sporrar så nästa gång jag tränar programmet ska jag ha dem på mig ;)

Ridningen i söndags!

Jag har inte hoppat sedan jag var i Kvibille på Clear Round och det var 6 maj så det är typ en månad sedan. Jag hoppade i söndags efter jobbet och hon var helt galen typ. Sprang som en galning i typ 40 minuter sen började hon lugna ner sig. det var i alla fall inte så kul att hoppa för det gick alldeles för fort och hon lyssnade inte alls. Det får inte gå så lång tid mellan gångerna jag hoppar för då blir det såhär. Men på tisdag ska vi bygga banan inför Clear Rounden vi ska ha på onsdag så då tänkte jag prov hoppa banan då och känna lite på henne. För jag vill inte att hon ska vara så het.

Typ såhär var hon i söndags fast lite värre!

Bytade!

Bytade min tävlingstop mot en skjorta istället.


Blev denna istället 249 kr.

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0