Dags att komma ut!

Nu är det snart att åka ut på någon liten tävling med Gerda. Funderar på att mjukstarta med en Pay n' jump på Halmstad fältrittklubb den 11/3 men vi får se.
Ska hoppträna på söndag, får se hur det går och sen får jag väl reflektera utöver det :).
Hade varit roligt att bara starta typ en 80 cm och en 90 cm runda. Har aldrig varit iväg med henne så det är det jag kommer vara nervös för. Att hon ska vara jätte nervös och kännas som att sitta på en bomb. Men någon gång måste ju vara den första. Det hade dock varit skönt om första tävlingen kanske var dressyr haha. Behöver det inte gå så satans fort :P. Fast hon har faktiskt lugnat ner sig men frågan är ju hur hon är på en tävlingplats. Det återstår att se.

Jag måste träna lastning med henne också för har inte lastat sedan jag fick hem henne. Men hon gick in snällt då men hon är rädd för att gå förbi transporter. Hoppas det inte är några problem. Men hon brukar gå med på det mesta :).


Bommövningar!

Hann inte lägga upp något inlägg igår kväll för jag satt och höll på med headern typ hela kvällen men nu är den äntligen klar och jag är ganska nöjd för att vara första gången att använda photoshop :).

Igår tränade jag lite bomm övningar med Gerda. Jag hade fyra galoppbommar följt av ett litet kavaletti och tre galoppbommar på böjt spår. Gerda var jätte duktig och galopperade lugnt och fint mot bommarna. För bara någon månad sedan hade hon rusat mot bommarna istället och benen hade varit överallt. Nu är hon jätte duktig och allting går bara bättre och bättre hela tiden. Red i typ en timme och sen skulle jag rida Penny också en liten stund. Penny kändes lite stel för hon har nog inte gått så mycket när Hanna varit borta men hon lossade efter ett tag och blev fin.

Här kommer ett litet klipp från igår. Det är dock lite tajt mellan sista bommen och kavelettin.



Hon blir lite förböjd ibland.

Hoppas det går bättre!

Igår var Gerda inte så himla rolig att rida. Hon är alltid ganska jobbig att rida när man låter henne stå inne och rider direkt på morgonen men igår var jag tvungen för jag skulle hinna rida innan jobbet.
Hon blir liksom väldigt pigg och slappnar inte av, och då tycker jag hon är ganska jobbig. Fast för bara några månader sedan gick hon så varje dag typ. Fattar inte hur jag stod ut. Men hon är ändå min stora lycka.

Lite trisst att inte vara på gbg horse show nu och igår men kanske lika bra för antagligen hade man blivit ganska fattig av att gå på mässan.

Nu ska jag åka iväg till stallet strax och rida Gerda och kanske Penny för Hanna är iväg, får se om jag orkar rida Penny annars får jag pyssla om henne bara. Tänkte träna lite bomm övningar med Gerda och kanske lite kavaletti, det är alltid bra träning. Återkommer med lite bilder och kanske en film ikväll :).

När jag kommer hem igen ska jag och Hussain fixa blogg designen. Det tar ju sin lilla tid :S. 

Bye!




Inget tålamod!

Just nu är jag bara Såååå trött på att försöka få en vettig design på den här bloggen. Det är en hel vetenskap känns det som och inget fungerar som jag vill. Jag har verkligen inget tålamod för sånt här.
Imorgon får Hussain banne mig hjälpa till att fixa det här för nu ger jag upp, orkar inte hålla på när det aldrig funkar.

Klockan är 22.36 och jag måste gå och lägga mig för jag ska upp tidigt imorgon för att hinna med stallet innan jobbet. Börjar 12:00 imorgon och då ska jag ha hunnit med att rida och fixa med pollen :).
Efter jobbet är det bara till att snabbt åka hem för att sedan åka hem till pappa som ska fira hans födelsedag. Han fyllde år i tisdags men vi tar firandet nu på en helg, det är mycket smidigare. Kul att få träffa en del av familjen och brorsan som är ganska sällsynt mesta dels. Får se om jag ens har tid till att sitta och joxa med blogg designen, annars får jag ta det på söndag för då har jag bättre med tid.

Förresten var jag, Lasse och min pojkvän (Hussain) i Varberg för Hussain skulle köpa kamera. Då tänkte jag att vi ändå kunde åka inom Varberg Ridsport för jag skulle köpa ett JW schabrak. Men självklart har dem stängt för att dem är på mässan i gbg. Då åker vi till Eriks istället då. Öppnar inte för ens 12:00 klockan var 11:00, typiskt också..... När jag väl är hemma inser jag att jag inte haft med mig varken kontanter eller bankkort så det var nog tur i oturen. Hade blivit riktigt sur om jag hittat det jag skulle ha och sen ser att plånboken är tom...

Gerda har fått massage idag av Petra Lindström. Gerda tyckte mycket bättre om det denna gången, nu när hon visste vad som var på gång och så klart för att bästa kompisen Stella var inne i stallet också. Det är alltid en stor trygghet. Men som sagt, upp tidigt imorgon så nu ska jag sova...

God Natt!


Gerda

Nu känner jag att det börjar gå riktigt bra med min häst Gerda och tycker det är dags att börja blogga. Jag har haft Gerda sedan september 2011.
Jag tänkte berätta hur det kommer sig att jag fick henne och hur jag hittade henne.
Det var så att hästen som jag och min mamma hade tillsammans inte tycker det är roligt att tävla hoppning och är väldigt svårriden och jag började tappa intresset för ridningen för det alltid gick sådär, dessutom kunde jag aldrig rida ut i skogen för då backade hon bara och ville absolut inte ge sig.
Vi började leta efter en foderhäst men hittade ingen som var intressant så istället började vi kolla efter att köpa en häst istället.
Det var en familj som hade lagt handpenning på Gerda egentiligen men när säljaren kom till Sverige var där ingen familj som kom och hämtade henne och hon kom till ett stall i Åled. Jag hittade annonsen på hästnet och vi åkte dit och kollade på henne och jag fastnade för henne ganska snabbt. Det blev en snabb affär och redan samma helg stod hon hemma på Ridklubben Styringestall.

Här är Gerda när hon kom.

Gerda när hon kom.


Välkommen till min nya blogg!

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0