Snart är det sommar!

Snart är det sommar och det känns som att det är mycket jag behöver och vill ha. Jag behöver i alla fall nya ridbyxor som jag lagt upp bild på innan. Schabraket SKA jag köpa vid nästa löning. Men sen behöver jag något tunnare att rida i och några nya sommarkläder. :) Har kollat runt lite och hittat en tröja jag gillar som också är billig.


Piké från Hööks 179 kr


Det vita linnet ifrån Bikbok är jag lite kär i. Det blir ditt för 199 kr. Blusen 149 kr, linnet 79 kr och solglasögonen 79 kr kommer ifrån Ginatricot.

Ut i skogen!



(Bilden är inte tagen idag)
Idag blev det en fina runda i skogen. Red i nästan 2 timmar och det var hur mysigt som helst. Det var lite kallt men ingenting jämfört med hur det var förut.
Gerda är nog bland dem snällaste hästarna som finns att rida ut på. Hon går fram nästan vart som helst och man kan rida själv och i grupp. Det enda är att hon blir ganska het om hon ligger bakom någon häst och den börjar galoppera. Då är hon typ rädd att dem andra ska springa ifrån henne. Men börjar man galoppera jämnsides så är det inga problem att ligga bakom sen.
Hon är oftast inte rädd för så mycket heller. Om det är något som kommer bakom kan hon bli lite rädd och springa några steg framåt för hon är lite lite bakskygg men inte så det är något problem. Stella däremot kollar i sidorna hela tiden och har hela tiden full koll. Rider mamma ut själv så känner hon typ efter i varje steg och hoppar åt sidan hit och dit haha. Men hon är söt. <3

Fint markarbete!

Var i stallet idag på eftermiddagen och red lite markarbete på Gerda. Först red jag ute i padocken men det var så mycket ljud och det blåste ganska mycket så hon blev ganska nervös. Jag ville inte hålla på och bråka med henne så jag gick in med henne i ridhuset istället. Hon lugnade sig snabbt då och var jätte fin. Lite stel i ena sidan men det släppte snabbt när hon slappnade av. Hon är väldigt mjuk i vanliga fall så man känner direkt när hon blir nervös får då blir hon helt plötsligt stel. Det kändes som att hon tyckte det var lite varmt i ridhuset för hon flåsade mer än vanligt och blev lite sådär trött seg i slutet av passet. Men det kan vara för att hon var så nervös i början och stressade upp sig lite.

Här kommer några bilder ifrån dagens ridpass.

STARTA biljävel!

Var hos pappa igår för att vi skulle försöka få igång min brorsas bil. Den har stått ute i typ mer än 1 år nu så den är ju inte på topp. Vi provade med startkablar och startgas men inget funkade. Startgasen fick den att starta men så fort gasen var borta dog den igen. Vi kom fram till att det inte kommer fram något bränsle för bränslepumpen jobbar typ inte. Pappa ska kolla vidare på det i påsk i alla fall så får vi hoppas på det bästa. Sen är det en spindelled på bilen som ska bytas också men det är tydligen inget avancerat.

Asså den MÅSTE gå igång för annars vet jag inte hur jag ska göra i sommar. Jag kommer nog jobba många heldagar, alltså till 19:15 och då måste jag ha bil för att hinna med stallet. Det går inte att hålla på att åka buss för då tar det ju år och dar. Cykla finns inte heller på kartan. Skulle ju kunna cykla till jobbet men sen ta cykeln från jobbet 19:15 och cykla hela vägen till stallet. NEJ TACK!

Nästa månads shopping!

Igår var jag på Hästshopen i Halmstad och kollade in deras nya sortiment. Dem hade inte kvar dem JW ridbyxorna som jag vill ha, dem hade bara den nya modellen och den är inte lika snygg tycker jag. Tror inte jag är så sugen på Kingslands tshirten heller för den är lite tråkigt och kostar dessutom 399 kr.
Där emot så har dem fått in JW grimmor och det röda JW schabraket som jag velat ha ett bra tag. Så nästa löning ska jag i princip springa dit och köpa schabraket i alla fall.

399 kr på hästshopen

Jag har inte bestämt mig om jag vill köpa grimman. Den kostar inte jätte mycket. typ 299 kr tror jag den som jag kollade på kostar. Men Gerda är en sån himla skitgris i hagen så den kommer inte vara fin speciellt länge. Så jag får fundera på det lite. Men det är ju inte för ens 25 april jag får lön så jag har god tid på mig att fundera på det. Det har kommit in HV Polo regnjackor också som jag fastnade för. Så om jag inte köper grimman köper jag nog regnjackan.


Regnjacka HV Polo 299 kr                                                John Whitaker grimma 299kr


Sen behöver jag ju ett par ridbyxor men det blir nog några från Hööks. Antagligen några av dessa. Vilka ridbyxor tycker ni är snyggast?

Dessa ridbyxor kostar 599 kr på Hööks.

Dessa ridbyxor kostar 599 kr på Hööks.

(finns i flera färger)

 

 

Hem till pappa!

Ska hem till pappa idag och träffa honom. Blir inte allt för ofta vi ses nu för tiden så det ska bli roligt. Vi ska försöka få igång min brorsas bil så att jag kanske kan ha den i sommar när jag ska jobba. För jag jobbar oftast till 19:15 från kanske 10:00 och då måste jag ha en bil för att hinna med stallet. Går inte att åka buss, då kommer man aldrig fram. Sen är det ju bra att ha bil att kunna ta sig till stranden och så, så jag hoppas verkligen vi får igång den :). Pappa ska kolla olja och vatten och sådär sen ska vi ta hem den till mamma så ska Lasse kolla på den men vi får antagligen lämna in den för det är en spindel led som behöver bytas.

Men innan pappa hämtar mig ska jag gå ner till stan en liten runda och kolla in hästshopens nya grejer som dem har fått in nu i år. Tänkte att jag skulle ta och prova ett par JW ridbyxor och se om jag ens tycker om dem.
Kommer ett inlägg lite senare ikväll :)

Lite av min utrustning!

Hjälm John Whitaker ca 2599 kr

Stövlar Tretorn advance 2999 kr

Träns från Hööks 479 kr

Säkerhetsväst HL equpiment ca 1500 kr

(fast jag har inget som sitter för dragkedjan)

Dålig uppdatering!

Nu skäms jag lite för tt jag har varit så dålig på att uppdatera. Jag har jobbat mycket och har inte haft lust för att blogga när jag kommit hem på kvällen men det ska bli ändring på detta. I sommar kommer jag ju jobba ännu mer och då kan jag ju inte strunta i att blogga varje dag jag jobbar sent. Nej, från och med nu ska jag ta tag i detta igen. Har jobbat ganska mycket denna månaden som sagt så det blir en hyfsad lön nästa månad då förhoppningsvis. Har tänkt köpa ett par nya ridbyxor om jag hittar några som jag verkligen tycker om. Skulle behöva en rid t-shirt också.

Har tänkt på att köpa något utav dessan par ridbyxor.

John Whitaker 799 kr

Från Hööks 579 kr

 

Sen har jag funderat på att köpa denna t shirten från hästshopen i Halmstad.

(Bilden är lånad från hästshopens facebook sida.)

Kingsland 399 kr

Ledig!

Jobbade igår 10-19:15 så mamma tog kvällspasset själv. Istället tog jag morgon fodringen idag och släppte ut alla hästarna. Jag hade tur för det slutade regna precis när jag kom fram till stallet :).

Är hos Hussain nu och bara slappar, kollar på tv. Ska hämta mamma och Lasse på jobbet vid 16:00 och sen ska vi till stallet. Får se om jag ska rida eller om jag bara ska pyssla om henne en massa. Det är hoppträningar för Johan Lundin i ridhuset och hinner nog inte rida innan dem börjar så det beror på vädret om jag rider eller inte. Tror att jag bara ska pyssla om henne riktigt mycket och sen sätta mig och kolla lite på hoppträningen.

Här kommer två bilder på den finaste på jorden <3

Jag trodde inte jag skulle komma med på bilden :P

Hoppträning!

Hoppträningen idag gick jätte bra. Gerda blir bättre och bättre hela tiden och är riktigt lugn och reglerbar :). Vi tränade mycket med galoppbommar både ensamma och framför och bakom hindrena. Det hjälper verkligen till att få bra taxering för hästen och dem hoppar jätte fint. Speciellt på lite oubtildade hästar då.
Fick inte direkt någon bra film för minneskortet tröt och går inte ta bilder så bra i ridhuset. Men Gerda var i alla fall super duktig även fast hon vilade igår. Trodde hon skulle vara mega pigg och det kändes så i början men hon coolade ner ganska fort. Det problemet vi har nu som måste bli bättre är att hon blir så stark när det står två hinder efter varandra på t.ex på långsidan. Då biter hon fast och springer lite för fort.
Men jag är super nöjd. Hon är sååå fin <3

Dålig uppdatering!

Har varit lite dålig uppdatering nu denna veckan men det är för att jag har jobbat en hel del och varit trött på kvällarna när jag kommit hem.

Igår var vi hos Petra och firade henne födelsedag med trevligt folk. Det var lite förfest där sen drog vi ut. Först var allihop på tre hjärtan i Halmstad. Sen drog vissa till The corner och jag, Hussain och Ted gick till B&B för att träffa min bror och hans tjej, Matilda. Vi skulle egentligen ha bowlat men alla banorna var stängda pågrund av service. Vi spelade biljard istället även om typ ingen kunde det så bra så var det roligt att umgås :).

Nu är jag och Hussain på väg till stallet. Mamma hämtar oss vid busshållsplatsen och sen är det dags för hoppträning med Gerda :). Återkommer senare med hur det gick, lite bilder och kanske en film.

Fina hästen!

Lånade mammas bil igår förmiddag för att åka till stallet. Hade egentligen tänkt att vara där typ hela dagen och rida och bada henne och sitta ute med henne i solen men jag fick jobba idag så det får bli en annan dag när det är fint väder :).
Jag red i alla fall henne ca 40 minuter i padocken. Först red jag nere på tävlingsbanan men där blåste det ganska mycket och det var läskigt överallt så jag gick upp till den "lilla" padocken istället och där var hon så himla fin som vanligt nu för tiden. Hon är nästan alltid lugn numera. Inget spring i traven och inga hej och iväg galoppfattningar. Hon har verkligen blivit helt underbar att rida och det är så himla roligt varje dag :D. Nu när hon blivit lugnare och finare ska jag verkligen ta tag i att träna sidvertsrörelser för det har varit jätte svårt innan när hon bara sprungit.
Gerda sticksår blir bättre och bättre men det är ju fortfarande öppet. Spolar det inte nu utan bara tvättar runt om så det får en chans till att läka.
Igår fick hon byta täckte till vårtäcket, det såg så mysigt ut när alla hästarna i hagen stod och solade sig, sötnosarna.

Pengar krisen i april har nu löst sig för jag har fått jobba ganska mycket nu ändå i mars för att folk har varit sjuka och så. Jobbade tisdag, onsdag och fredag förra veckan och måndag tilsdag denna veckan. Kanske till och med blir någon dag till, det får vi se. Men det känns lugnande nu för jag hade ställt in mig på att inte få några tider alls i mars månad.

Sitter vid Hussains nya dator och har inte så många bilder här så det får bli en bild som jag redan har laddat upp. Men den är så söt så det kanske inte gör något :).

Min bästa vän!

Jag kan inte beskriva hur mycket Gerda betyder för mig. Jag skulle må så dåligt om hon blev skadad eller sjuk på något vis. Hon är min häst men hon är också min bästa vän. Hon är min alldeles egna häst och hon får mig att bli så glad. Hon är bland det bästa jag vet. Hon är alltid så positiv och gör verkligen allt för att jag ska bli nöjd. Ibland går det ändå mindre bra men jag älskar henne lika mycket ändå. Det går inte att bli sur på henne. Hon gör alltid sitt bästa och det älskar jag henne för. Hon är snäll i alla stunder och skulle aldrig göra något dumt.

Du är min bästa vän och jag älskar dig!

Clear round!

Var på clear round idag på Halmstad fältrittklubb. Kan inte säga att jag är så imponerad av den klubben i alla fall. Där fanns typ inga funktionärer någonstans och mikrofonen var så otroligt kass så man hörde typ ingenting alls. Hinderna var dessutom hur skabbiga som helst och dem hade ett joker hinder som var typ hälften så smalt som ett vanligt hinder och inget alternativ hinder till det. Meningen med clear round är väl att det ska vara lättare än på riktig tävling.
Jag hoppade i alla fall två 80 cm rundor. Första gången jag var ute med Gerda och jag är relativt nöjd. Jag har varit jätte nervös att hon ska bli som en kanonkula på tävlingsplatsen men hon var bara lite nervös i början när vi höll på och lasta ut och sadla men sen skötte hon sig utomordentligt och då var inte jag så nervös längre heller.
Första rundan på 80 cm gick åt pipan. Jag vet inte vad som hände men jag tror att hon blev lite överrumplad att hon helt plötsligt skulle hoppa igen efter att ha stått stilla och väntat ett tag. Hon sprang i alla fall på sidan flera gånger och jag blev jätte besviken. Jag skulle ha gått runt och visat henne hindrena men det gjorde jag inte.
Jag hoppade en runda till och förberedde henne lite bättre på vad som skulle komma att hända. Jag red runt hindrena och red bättre vägar så jag hann få henne rak vilket är mega viktigt på henne. Hon hoppade som en gud och var verkligen jätte fin och hade jätte jämn och fin galopp fram tills det där joker hindret. Än så länge så har jag inte henne mellan skänklarna så pass bra ännu så jag kan hoppa sånna jätte smala hinder så hon bröt ut. Tog det i trav i stället och det gick bra men vi kom i obalans och hon bröt ut på sista hindret också , tog det i trav och hon hoppade det fint.

Även om det inte gick så värst bra så är jag jätte nöjd att hon var så cool lugn och inte stressade upp sig eller gjorde några rusningar. Med lite mer träningar och fler träningstävlingar så är vi snart på g för riktiga tävlingar. I sommar blir det till att åka på de flesta clear rounderna för vill inte gå för fort fram. Men jag är faktiskt ändå inte helt galet besviken och det känns skönt. Andra rundan är jag faktiskt nöjd med för hade det inte varit för joker hindret som var nr 6 av 7, så hade vi inte kommit i obalans och kanske gått felfria istället. Men men, bättre lycka nästa gång.

Min fina pojkvän var tyvärr inte med så det blev inte så mkt bilder. Dem som togs blev inte bra. Vi var i alla fall väldigt fina :)

Helg!

Nu är det äntligen helg och jag är hemma ifrån dagens jobb. Jobbade 10:00 - 19:15. Hade inte så mycket att göra på jobbet idag men dagen gick ändå ganska fort. Eftersom jag jobbade heldag så har jag inte hunnit med min älskling, Gerda idag. Mamma har skött om såret och Michelle har ridit henne. Har inte hört än om det gick bra men det gjorde det säkert :).

Imorgon ska jag träffa Pau ute i skogen och vi ska rida en mysig tur. Har inte ridit ut med henne på typ 4 år tror jag för Stella ville ju inte gå i skogen och då ville inte hennes häst det heller så vi har inte kunnat rida ut tillsammans. Men nu kan vi det :D.
Var hos Gerda igår men saknar henne ändå. Lite konstig är jag kanske men det är ju min bästa vän och henne vill jag träffa varje dag om det går.

Nu ska jag och Hussain titta på en film på hans nya dator. Det blir någon skräckfilm. Undrar om jag kommer kunna sova efter detta :O!

 

Ny header!

Det tog inte så lång tid som jag trodde :P. Vad tycker ni?

Lättnad!

Jag har varit lite orolig över det där sticksåret Gerda fick igår men nu efter att jag och Katta tittat på de så känns det bättre. Det är ganska långt, ca 5 cm är det men det är inte djupt in mot kroppen utan det följer längsmed bogen ganska ytligt. Det kommer lite blod men nu har vi tvättat med koksalt och lite jodopax så det ska nog läka fint. Ska spola rent det med koksalt några dagar i rad nu så det inte blir något smuts som sitter kvar där. Det som gör att jag inte är så nervös är att sticksåret går uppåt och då dräneras det av sig självt. Hade det gått neråt hade man ska behövt dränera det hos veterinär så eftersom att det snabbt blir bakterier om det ligger i en ficka neråt. Så detta ska nog snart bli bra igen. Hon verkar inte alls besvärad av det själv så det är ju jätte skönt :).

Har börjat tycka att det är väldigt roligt med photoshop nu när man börjar förstå det lite. Fast är verkligen inget proffs men jag ska försöka mig på att göra en ny snygg header sen :). Ska ta god tid på mig.

Sticksår, åh nej!

Inte mer snö!! Jag vill inte ha det. Trodde det hade börjat bli vår men inte då. Nu är det typ 1 dm snö ute. Får se hur det ser ut på söndag för jag tror inte vi har dubbdäck på transporten så då kan vi inte åka till Halmstad om det är snö ute :(.

Mamma var och lämnade in mina ridstövlar i tisdags så dem är i alla fall klara tills på fredag :) Skönt att få rida i dem igen. Tycker inte om att rida i bara stall skorna.

Dem ringde från stallet igårkväll och sa att Gerda hade fått ett sticksår i bringan så jag ska köra upp till stallet nu och kolla det. Sticksår kan ju vara luriga men jag hoppas det redan är ganska läkt och att det inte var så djupt. Det är väl den enda anledningen som det är bra att det är snö ute för då kommer det inte in en massa smuts i såret. Usch, jag hatar när hästarna har sår och grejer man oroar sig för. Jag blir så himla nervös också och tänker på allt som kan bli utav det. Men förhoppningsvis är detta såret inte farligare än något annat sår hon har haft. Min Gerda får inte bli dålig!!

1 årsdag!

Idag har jag och min pojkvän varit tillsammans i 1 år. Det har gått hur fort som helst fast samtidigt känns det som att det alltid varit vi två. Jag hade ju tänkt planera en jätte mysig kväll men det sket sig för dem smsade från jobbet och frågade om jag kunde jobba mellan 14:00 - 19:15 och jag har inte råd med att tacka nej så nu ska jag jobba hela eftermiddagen och en del utav kvällen. Men jag är glad att jag får jobba. Trodde inte jag skulle få jobba en enda dag denna månaden så nu lättar penga krisen lite i alla fall :). Det sega är att när man jobbar till 19:15 går inte bussen för ens 19:50 så är inte hemma hos Hussain för ens typ 20:20 eller något.

Som det ser ut nu blir det pay n' jump i Halmstad på söndag. Jag kommer vara sjukligt nervös men jag ska försöka stänga av det så att jag kan rida ordentligt och bli nöjd med resultatet. Dagen innan ska jag i alla fall rida ut en ganska lång runda i skogen så hon är lite trött för det gjorde jag i lördags och hon var alldeles lagom pigg på hoppträningen dagen efter :).

Jag älskar dig!

Vill gärna ha!

Jag skulle gärna vilja ha denna outfiten. Gillar dem röda ridbyxorna väldigt mycket. Får se om det blir lite utav denna outfiten senare i vår när jag tjänar lite mer pengar :). Gerda hade varit så fin i detta också.
Stövlarna är ju ganska speciella men jag tycker dem är grymt snygga.
Vad tycker ni?

Hoppträning!

Gerda var helt underbar idag. Jag tror det fungerar bra att vara ute i skogen och galoppera mycket dagen innan hoppträning eller tävling för hon var perfekt.
Har inte hoppat så högt med henne för fokuserar framför allt på att få henne mellan skänklarna eftersom att hon har varit vinglig och sprungit på sidan förut men nu har hon slutat med dem fasonerna och nu när det gick så toppen bra kan vi börja höja upp lite.
Idag på träningen var hon lugn hela tiden och inga rusningar mot hindrena. Hon blir lite stark emellanåt men det fixar sig och det går jätte bra ändå. Jag är så himla nöjd med dagens träning. Det enda är att hon inte byter galopp med bakbenen men det är sånt som kommer när hon blir starkare och jag mer tydligare. Fick rida utan mina stövlar för dem gick ju sönder förra veckan och jag hatar att rida utan stövlar. Men mamma ska lämna in dem på lagning nu i veckan så jag får snart tillbaka dem :).
Tränade lite lastning idag också och det gick jätte bra. Hon är rädd och nervös när hon ska gå nära transporten men bara någon går bakom och bara manar på + att man tar det lugnt och inte stressar och blir arg på henne så går det jätte bra och hon gick in fint :).

Här lite bilder och en film från träningen.

 

Uteritt!

Red ut i skogen med Gerda idag. Mamma, Frida & Hanna Österberg var också med på sina hästar. Det gick lugnt och fint, Gerda är typ lugnare i skogen än vad hon är på ridbanan. Hon hoppar åt sidan någon gång bara när man är ute men aldrig att hon gör några dumheter till skillnad från mammas häst Stella. Inte för att hon är elak men idag hade hon verkligen damp. Så fort vi galopperade sparkade hon bakut och bockade HELA tiden under galoppen och det spelar ingen roll om hon ligger först, i mitten eller sist, hon sparkar lika mycket ändå. Som tur är är mamma duktig och håller sig kvar (för det mesta).
Förra veckan när vi var ute ramlade hon av men då var det för att Stella höll på att bocka och jag låg framför med Gerda och hon hoppade lite åt sidan för något som rörde sig i kanten och då hoppade Stella åt sidan samtidigt som hon bockade och då är det banne mig inte lätt att sitta kvar så då for mamma av. Jag blev måttligt nervös. Hann tänka en massa tankar innan allt var i ordning. Jag tänkte att "nu springer Stella iväg och Gerda springer efter utan att jag kan få stopp på henne och mamma ligger kvar och är skadad". Men det var inte så farligt. Stella stannade ganska så snabbt och jag fick stopp på Gerda. Mamma sträckte lår muskeln rejält och har haltat lite denna veckan som har varit men nu är det bra.
Men idag var Stella nog extra sprallig för att vi var 4 hästar ute. Det brukar oftast bara vara jag och mamma. Vi får helt enkelt se hur det går nästa gång vi rider ut. Mamma tycker att jag ska sätta mig på Stella och galoppera av henne för det kanske blir bättre om man låter henne få springa på i full fart men jag är lite feg när det gäller sånt. Jag avstår helst eftersom att jag själv har en väldigt snäll häst i skogen :)

Markarbete!

Igår red jag och mamma markarbete ute i padocken för första gången sedan i höstas. Underbart väder att rida ute i.
Gerda var lugn men ändå lite spänd för saker runt omkring. Hon var dock inte så springig. Kändes som att hon var lugnare för att nu var hon tvungen att verkligen ty sig till mig för i ridhuset känner hon sig antagligen tryggare.
Hon var i alla fall väldigt duktig men lite snabb i galoppen.

Imorgon blir det en lång tur i skogen med mamma och Frida :)!

Miss Darkside (Stella)

Kände för att lägga ut lite bilder på mig och Stella. Henne hade jag och mamma tilsammans innan jag fick Gerda men nu har mamma henne :).



Outfit

Detta är en utav mina favorit outfits. Har allting utom luvan, får ta och köpa den en dag :)
Vad tycker ni?

Gårdagens shopping!

Igår var jag och mamma och shoppade lite. Jag köpte nya handskar som jag tyckte var dö fräcka. Mina andra är jätte utslitna. Köpte en tunn Jacson jacka, tvådelat bett och en ny fin grimma till Gerda :)

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0