Jobb och stall!

Börjar 10:00 som vanligt. Har jobbat från tisdags och jobbar fram till söndag men dagarna har gått rätt fort faktiskt.  Slutar 19:15 idag och efter det åker jag direkt till stallet. Antingen får hon vila idag eller så blir det lite dressyrträning. Måste i alla fall dit och mocka, väga upp hö och pyssla om henne. Manen behöver klippas så det ska jag göra i alla fall.
 
Längtar till tisdag då det är hoppträning igen. Då ska jag rida på den där yttertyglen redan från början och visa att Gerda har blivit mycket bättre än när jag köpte henne. Men det gick bättre i tisdags än vad det gjorde i vintras när jag tränade för Johan.  Men ibland har han sånna konstiga övningar, men alla övningar har ju en baktanke.
 

Hopträningen i tisdags!

Jag tycker hoppningen gick helt okej. Gerda blev lite het  när vi hoppade linjer men hon hoppade och i slutet fick jag verkligen igenom tygeltagen. Dock gick det inte så bra när vi skulle hoppa 3 kombinationen i höger varv. Då bröt hon ut typ 3 gånger och sen gick det. Vänster varv gick det bra med en gång. Sen hade vi ett super mega smalt hinder på en diagonal och det gick inte så bra att ta det i galopp för hon bröt ut men i trav gick det bra och vi avslutade lektionen med att ta det i galopp utan problem. 
 
Jag känner just nu att det är roligare att träna för Emma som jag tränat för hela våren och sommaren men om jag ska komma vidare nu behöver jag nog träna för Johan som har lite mer linjer och kombinationer för det är de  jag behöver träna på. Försöker ta honom med en nypa salt om  han blir sur ;)
Ska hoppa för honom på tisdag igen och jag fick ju tips om att rida henne mer på yttertyggeln så hon inte kan skjuta ut vänster bogen och springa på sidan. Det funkade ju jättebra när jag fick igenom det i slutet av lektionen så jag ska rida så från början av lektionen nästa gång :).
 

Johan träning!

Om några timmar är det dags för hoppträning. Jag är mega taggad. Ska åka dit typ nu så jag hinner se dem andra grupperna också. Blir en riktig hopp dag idag :D.
Återkommer imorgon hur det gick. Wish me good luck!
 

Hopptränigen igår!

 
 
Hoppträningen igår gick kanon bra. Gerda var riktigt fin och det känns bara bra inför träningen imorgon. Jag äär taggad till 1000!!

Behövs!

Just nu har jag ett par compositi stigbyglar när jag rider men jag behöver ett par säkerhetsstigbyglar så det ska jag fixa idag. Kanske även en lack färg så jag kan färga dem. Blir antingen koppar eller orange i så fall.
 
Bilder och film kommer senare idag från hoppträningen igårkväll :)
 
Dessa har jag nu!

Hoppträning inför hoppträningen!

Ikväll  ska jag hoppträna för min vanliga tränare så jag känner mig redo inför träningen på tissdag. Igår var Gerda ganska stark när jag red men hon vilade i fredags så det var nog lite därför. Men till skillnad från förut så lyssnar hon ändå fast än hon är stark och pigg. Så jag kan ju rida henne i ett normalt tempo nu även om hon är pigg. Updaterar ikväll hur det gick på träningen :)
 

Tävling planer!

Nu är det en del tävlingar på G.  den 9 september kommer först och då är det omg 2 div II i Nordhalland. Hoppas domarna är lite roligare. Tycker dem dömmer konstigt och de säger  jag inte bara för att jag får lägre än vad jag vill ha. 61-63 % är ju bra men vissa gånger tycker jag att man kämpar för ingenting ppå dressyrtävlingar. Kommer det hästar med väldigt bra steg så kommer dem före även om ryttaren gör en tabbe.
 
I alla fall så är tävlingen efter det den 16 september och då är det min första lokala hopptävling med Gerda och den går av  stapeln i Ätrabyggden. Dem har lite konstig bana men det ska säkert gå bra.
 
Efter det är det sista omgången i div II och den är i Hermanstorp. Efter det känns det som att jag kommer vara lite trött på dressyrtävlingar haha.
 
Sen är det tävling på hemmaplan den 7 oktober. Hatar egentligen att tävla på hemmaplan men det  börjar gå bättre.
 
Ska bli riktigt kul att komma igång och tävla regelbundet och  få bättre rutin;)
 
 
 
 

REA REA REA!

Idag var det super REA på hästshopen i Halmstad och jag var där, skulle inte ha något speciellt men jag hittade en Kingsland tröja för halva priset och vintersstövlar som jag ska ha de kalla dagarna i stallet. Slängde mina förra vinterskor för de var hål på den överallt. Även stöövlarna fick jag för halva priset :).
 
Dessa fast  svarta.
Och denna tröjan.

Löning!

Skönt, nu har lönen kommit. Ska till stan med Hussain när han slutat och köpa lite grejer till katten. Måste till hästshopen och köpa lite hästgodis och även kolla runt för dem har 30-50 % på nästan hela sortimentet. Men jag ska inte köpa något om det inte är något wow kap liksom. Jag har så mycket grejer till Gerda nu jag behöver inget  förutom nya täcken till hösten och vintern men det köper jag nästa månad på Gekås. Jag tycker täckena går sönder i vilket  fall som hellst vart man än köper dem så då köper jag hellre billiga där som är mer än okej bra och köper flera stycken då istället :).
 

CR Sttyringe.

Bättre ssent än aldrig :P
 
 

Igång igen?

Okej, nu  har jag anmält mig tilll hoppträning för Johan Lundin nästa vecka även fast jag kanske inte vill. Eller jag vill och jag känner mig redo men jag är as nervös vad han ska säga. Jag hoppas att  han säger att det har blivit en jätte förändring på henne vilket det har. Jag får bara inte bli nervös för då blir hon nervös och blir bara stark. Om det går  bra på tisdag kommer jag vara super glad och då är det verkligen roligt att träna för Johan. Men går det dåligt kan han lätt bli sur och då går det ännu sämre, i allla fall för mig. Jag blir inte ett dugg peppad utav det. Men förhoppningsvis kommer det att gå bra, i  all fall mycket bättre än vad deet gjorde sist jag tränade för honom. Jag ska träna för Emma på söndag så då får jag ju hoppa lite då med och bli peppad för tisdag ;).
 
Hoppade lite med  Gerda idag och det gick bra. Hon var lite pigg dem första sprången men bara jag inte börjar  dra i tyglarna utan bara är lugn så lugnar hon ner sig. Jag har inte hoppat så mycket höga hinder på ganska länge så när jag  satte upp 1 meter idag kändes det as högt men det gick bra :). Jag har blivit en liten mes haha.
 

Förlåt!

Jag har inte haft någon blogg lust och inget roligt att skriva om så det har liksom inte blivit av. Men jag kan ju berätta om tävlingen i söndags.
Tävlad med div II laget i dressyr. Första omgången gick i Himledalen och det gick väl helt okej. Jag är nöjd med min ritt och Gerda  skötte sig exemplariskt som vanligt men jag och dem andra i mitt lag tyckte att dem var väldigt snåla med mina poänng. Jag red på 61%., helt ok men jag förtjänade bättre. Hon var hur duktig som helst och travökningarna gick riktigt bra. Det är det att hon inte är riktigt stark nog ännu att gå i den där tävlingsformen utan hon går lite får lågt i form och dem drar av ganska mycket för de.
Det är lite märkligt, domarna ser hellre att hästen är spänd i hela nacken som Gerda var första gången jag tävlade dressyr med henne. Då fick jag 63,4% och dem andra två gångerna jag har tävlat har hon varit jätte mjuk och fin men varit lite låg och då får jag ca 61%. Tycker inte dem ska dömma så fasligt hårt på hästen i dessa lägre klasser men det gör dem tyvärr. Jag var i alla fall nöjd med mig själv och med Gerda :).
 
Nästa tävling är i Nordhalland den 9 september. Hoppas på lite högre procent då ;).
 

Förresten!

När jag var på Hööks idag var det rea på detta täcket som jag kollat på innan. Kan vara bra efter man har badat hästen när det ändå är ganska varmt ute eller en ganska varm dag i transporten.
Jag köpte det för 89 kr =D

Till hösten!

Denna hösten kommer jag ofta gå klädd i Hööks fina JH kollektion i stallet. Tröjan och västen har jag köpt. Skulle varit snyggt med ridbyxorna också men det får vi se om jag köper.
 
Väst 399 kr.
 
Tröja 199 kr.
 
Det är ju bara byxorna som fattas. Skulle faktiskt behöva ett par helskodda.
Dem blir dina för 699 kr.

Tips på schampo?

Var först i stan och lämnade mamma på jobbet sen åkte jag till Hööks för att köpa flugspray till mamma och schampo till Gerda :). Har testat en del schampoo men har inte hittat något jag verkligen tycker är bra. Nästan alla jag har haft ska man späda ut och det tycker jag inte om för det blir inte lika bra när det är rinnit. Jag vill ha som ett vanligt schampo och det ska vara ganska tjockt. Nu köpte jag i alla fall SuperPoo på Hööks.
Använde det idag och det kändes riktigt bra, det var en tjock gel och löddrade lagom mycket + att det luktade jätte gott. Gerda blev jätte blank och fin och dessutom toppade jag lite med glansspray efter duschen. Ska bli spännande att se hur hon är i pälsen imorgon. Hoppas den har hållt sig fin :).
 
Har ni något bra tips på schampo?
 
SuperPoo 199 kr.

Har inte hunnit!

Hela denna veckan har jag jobbat, varit i stallet, jobbat, varit i stallet, jobbat och varit lite till i stallet så jag har inte hunnit med att blogga. När jag kommit hem på kvällen sådär vid 20:00-22:00 så har jag bara velat koppla av och kolla på tv eller något och gå och lägga mig. Men nu tar jag mig lite tid till att updatera så ni vet att bloggen inte är död.
 
I måndags var jag ledig så då var jag på hästshopen för jag ville kolla efter stövlar eller chaps som jag ska ha när jag tävlar dressyr framförallt men kommer ha dem annars med ibland som omväxling från tretorn stövlarna. Jag hittade i alla fall ett par Lamicell chaps och dem satt kanon bra och jätte fint läder var det. Köpte även ett par skor som passade bra till för jag har bara ett par med stålhätta och dem är alldeles för klumpiga att rida i.
 
Köpta på Hästshopen i Halmstad för 725 kr.

gerdainaction

Hästblogg

RSS 2.0